Чепеларе удължава „Помощ в дома“ със 7 м.

MyRodopi 566 
Община Чепеларе удължава със седем месеца предоставянето на услугата „Грижа в дома“ на територията си за лица с увреждания и зависими от грижа възрастни хора.
Кметът на Община Чепеларе Боран Хаджиев сключи Допълнително споразумение на 18 юни 2024 г. с Управляващия орган на Програма „Развитие на човешките ресурси“ 2021-2027, за удължаване със 7 месеца на дейностите по Проект „Грижа в дома в община Чепеларе“ по процедура BG05SFPR002-2.001 „Грижа в дома“.
Проектът, който стартира на 16 декември 2022 г., беше със срок до 16 юли тази година. След сключване на допълнителното споразумение, срокът за изпълнение на проекта е удължен до 16 януари 2025 г.
В хода на изпълнение на проекта се доказа огромното му социално-икономическо значение и реална помощ, която се предоставя на възрастни хора в невъзможност за самообслужване и лица с увреждания. В продължение на година и половина над 70 потребители получават почасови мобилни интегрирани здравно-социални услуги и психологическа подкрепа от наетите по проекта 12 домашни помощници, 2 медицински сестри и психолог.
Благодарение на успешната реализация на проект „Грижа в дома в община Чепеларе“, на лицата от целевите групи е оказвана помощ в домашна среда. След удължаването на срока на проекта, грижите за лицата ще продължат да се предоставят до 16 януари 2025 г.
Ръководството на Община Чепеларе изказва благодарности на Управляващия орган на Програма „Развитие на човешките ресурси“ за огромните усилия, които положи за осигуряване на финансиране и продължаване на жизнено важната, и необходима услуга за целевата група – възрастни хора в над трудоспособна възраст и хора с увреждания, живущи на територията на общината.
Етикети:
Сподели
КОМЕНТИРАЙ

Последни

Снежнобял елен в Белица

Рядко срещан снежнобял елен-лопатар беше заснет край Белица от инж. Цветомир Цолов. Снимки и видео на албиноса е направил фотографът,…

Ретро влак по теснолинейката и през август

След успешно стартиралите съботно-неделни атракционни влакове по теснолинейката през юли, композицията с ретро вагоните ще се движи в Пиринския край…

Илинденски събор в Руен

Традиционният Илинденски събор в село Руен бе открит от кмета на селото Здравко Куманов в присъствието на кмета на община…

Вижте как събират пари за вода на Върховръх

Вилна зона Върховръх - който не плати, остава без вода

Почитаме Света Мария Магдалина

Днес Православната църква почита Света Мария Магдалина (Магдалена). Първа видяла възкръсналия Господ, и първа възвестила с радостните думи: "Христос воскресе!"…

- РЕКЛАМА -