„Грижа в дома“ се удължава до 16 юли в Чепеларе

MyRodopi 405 
Община Чепеларе удължава до 16 юли 2024 година предоставянето на услугата „Грижа в дома“ за лица с увреждания и възрастни хора, зависими от грижа, на територията на общината.
Кметът на Община Чепеларе Боран Хаджиев сключи Допълнително споразумение с Управляващия орган на Програма „Развитие на човешките ресурси“ 2021-2027, за удължаване с 3 месеца на дейностите по Проект „Грижа в дома в община Чепеларе“ по процедура BG05SFPR002-2.001 „Грижа в дома“.
Проектът, който стартира на 16 декември 2022 г., беше със срок до 16 април тази година. След сключване на допълнителното споразумение, срокът за изпълнение на проекта беше удължен до 16 юли 2024 г.
В хода на изпълнение на проекта се доказа огромното му социално-икономическо значение и реална помощ, която се предоставя на възрастни хора в невъзможност за самообслужване и лица с увреждания.
В продължение на повече от година над 70 потребители получават почасови мобилни интегрирани здравно-социални услуги и психологическа подкрепа от наетите по проекта 12 домашни помощници, 2 медицински сестри и психолог. На лицата от целевите групи е доставяна храна, хранителни продукти и продукти от първа необходимост.
След удължаването на срока на проекта, грижите за лицата ще продължат да се предоставят до 16 юли 2024 г.
Етикети:
Сподели
КОМЕНТИРАЙ

Последни

Пилешки бутчета от Христо – последен, ТОП вариант!

Продукти: Пилешки бутчета - долни. Подправки: чубрица, лют червен пипер, черен пипер, кимион, майонеза, бира, соев сос, чесън /пресен или…

Училището в Ягодово чества 24 май с „Галерия на открито“

С "Галерия на открито" и два спектакъла, ученици и преподаватели от основно училище ,Неофит Рилски" в Ягодово, отбелязаха 24 май - Денят…

Продава се стара къща 70м2 с двор 490м2 в Устина

код 62297. Панорамен ъглов парцел 400м2 със стара къща 70м2. Намира се в центъра, до училище на лесно място. Първия…

Оливия Уайлд изгрява в сериала „Д-р Хаус“

Оливия Уайлд е родена ппрез 1984 г. в Ню Йорк и от 2-годишна мечтае да стане актриса. Майка ѝ Лесли…

Кристен Бел е вегетарианка от дете

Кариерата на Кристен Бел тръгва от няколко  мюзикъла. От 2004 г. играе Вероника Марс в едноименния сериал, по продукция на Роб…

- РЕКЛАМА -