Пожарът над село Хвойна обхвана около 1500 дка, вече е под контрол

MyRodopi 881  1 Коментар

Около 1500 декара е площта на пожара над село Хвойна. Гасенето му продължава вече четвърти ден. През нощта по периметъра на пожара е имало дежурни екипи, които не са позволили разрастването му.

Тази сутрин групите отново се събраха пред Горското стопанство в Хвойна, за да окажат помощ при гасенето. Разпределени са по 4-5 души в екип, за да обхванат целия периметър на пожара.

В гасенето отново ще се включат и два военни хеликоптера от авиобаза „Крумово“. Призивът на община Чепеларе е да се включат още доброволци.

„Спокойна е обстановката спрямо вчера. Няма развиващ се пожар, локализирани са повечето огнища и се разпределят екипи да работят на място, да обработват вътре в площите.

Активните огнища към момента са две. Днес се включват пак около 150 човека общо – служители на пожарната, на горското, доброволци от Асеновград, Пловдив и София“, заяви пред БНТ комисар Цветан Стоилков, заместник-директор на Регионалната служба по СПБЗН.

Сподели
1 Коментар

Последни

Ромката Риана няма против мангана…

... в Брестовица. И на Барбадос водата същата.

Засаждане и грижи за мушкатото

Мушкатото е едно от най-популярните цъфтящи растения за лехите в градината и летния оазис на балкона у дома. И за…

Доброволче от Храбрино даде пример на чичовците

Благодаря на всички доброволци, включили се в почистването на речното корито около чешмичката в Храбрино. Поздравления за най-малкия и трудолюбив…

Манганът в Брестовица тече по националните телевизии

Сдружение "Живот за Брестовица" и кметство Брестовица призовават жителите на селото да излязат на площада тазисряда в 7 сутринта, когато…

Футболист на „Гигант“ извади рамо преди мача с Марково

Още проблеми се струпаха на главата на старши треньора на Гигант (Съединение) Манол Георгиев преди мача със Сокол (Марково) тази…

- РЕКЛАМА -
- Advertisement -