Инфоден на МИГ „Преспа“ в Чепеларе

MyRodopi 650 
в заседателна залата на Община Чепеларе се проведе информационна конференция по проект „Мост на културното наследство на МИГ „Преспа – общини Баните, Лъки и Чепеларе“ и МИГ „Ардино-Джебел“.
На конференцията присъстваха служители на общинска администрация от гр. Лъки, с. Баните и гр. Чепеларе, зам.- кметът на община Чепеларе – г-жа Аговска, председателят на Общински съвет Чепеларе – г-жа Петрова, общински съветници, представители на културно-образователни институции, музеи, представители на СХРТ, членове на УС и екипа на МИГ „Преспа“, граждани и медии.
📍Оповестени бяха датите за провеждане на предвидените по проекта фестивали и обучения.
✅️График за провеждане на Фестивалите, насочени към традициите в миналото, настоящето и бъдещето:
➡️06.07.2024 г. – с. Баните
➡️31.08.2024 г. – гр. Лъки
➡️14.09.2024 г. – гр. Чепеларе – „Национални хайдушки празници – Капитан Петко Войвода“
✅️График за провеждане на обученията за управление и представяне на местното културно-туристическо наследство и придобиване на умения за привличане на нови публики (туристи):
➡️05.07.2024 г. – с. Баните
➡️30.08.2024 г. – гр. Лъки
➡️13.09.2024 г. – гр. Чепеларе
По време на обучението ще бъде представен културно-туристически продукт Пътеводител на културното наследство. В него ще бъдат включени снимки на исторически, културни, географски, религиозни и други забележителности.
❗️На обученията със свободен достъп могат да присъстват всички желаещи граждани от територията на МИГ „Преспа – общини Баните, Лъки и Чепеларе“, както и служители от общинската администрация и представители от туристическия бранш.
🔜Допълнителна информация за темите, часовете и мястото на провеждане на обученията ще бъде публикувана на сайта на МИГ „Преспа“, община Чепеларе, община Баните и община Лъки.
Сподели
КОМЕНТИРАЙ

Последни

Петдесетница е

Днес отбелязваме Петдесетница – Рожденият ден на Христовата църква или Ден на Света троица. Един от най-великите християнски празници, утвърдил…

Вампирката Аня Тейлър-Джой е тайно…

… омъжена близо две години за най-добрия си, по думите й, приятел – музиканта Малкълм Макрей. Това се случва на…

Джун Палмър е един от най-известните голи…

… модели в Англия през 60-те години на миналия век. Родена през 1940 в Лондон, започва кариерата си като топлес…

Линдзи Уагнър освен актриса е и писател

Линдзи Уагнер е американска актриса, носителка на награда Еми през 1977 г. за телевизионния сериал „Бионична жена“. Има и две номинации за Златен…

Кейт Буш първа ползва трио „Българка“…

… в края на 80-те години на миналия век и става първата западна музикантка, интегрирала българска народна музика в песните…

- РЕКЛАМА -