Мащабен ремонт на главната улица в Чепеларе

MyRodopi 2.5k 

Кметът на Община Чепеларе Боран Хаджиев заедно с главния счетоводител Соня Семерджиева подписаха в гр. София първото споразумение с МРРБ за проектно финансиране от държавния бюджет, касаещо ремонт на главната улица в Чепеларе. Обектът представлява частта от ул. „Васил Дечев“, обособена като пешеходна, в която се намират търговски обекти и обекти за развлечения.

Проектът предвижда обновяване на пешеходно пространство включващо зелените площи пред НЧ „Родопска искра 1880“ и градинката при кръстовището с ул. „Проф. Минчо Маринов“, премахване на пътното платно и съществуващите тротоари и изграждане на единно пешеходно пространство, изпълнено с настилка от павета, облагородяване на зелените площи и закупуване на парково оборудване (пейки и др.).

Проектът ще изпълни цялостна реконструкция на водопроводната мрежа, включително и подмяна на сградните водопроводни отклонения, изграждане на нова дъждовна канализация и повърхностно отводняване на улицата.

Общата дължина на обекта е около 400 м, а стойността на подписания договор е 1 236 084, 46 лв с ДДС. Предстои проектът да стартира в началото на строителния сезон тази година.

- РЕКЛАМА -

Отпуснатите средства са част от 15 млн. лева, които бяха одобрени за инфраструктурни проекти на община Чепеларе. Предстои подписване на споразумения с МРРБ за финансиране на останалите проекти за подобряване на инфраструктурата на общината.

Етикети:
Сподели
КОМЕНТИРАЙ

Последни

Продава панорамни парцели 6-800м2 под Белащица

кодг 61645. Парцели УПИ от 600-800м2, в микрорайон за 20 жилищни имота между Белащица и Марково. Парцелите ще са за…

Вилните зони на Храбрино – на сухо

Във вилните зони на Храбрино ту има, ту няма вода, лошото е, че няма никаква яснота кога и за колко…

Волейболистките ни до 18 – еврошампион!

Националният отбор на България по волейбол за девойки до 18 години стана европейски шампион. Във финала на шампионата в Румъния…

4 общини събраха над 19 хил. лв. за мъж от Лъки

Над 19 хиляди лева събраха хора от четири родопски общини - Лъки, Чепеларе, Мадан и Златоград за лечението на Кадир…

Два дни младежки фест в Чепеларе

Заповядайте на "ТУКА Е ТАКА ФЕСТ" на 3 и 4 август в Градския парк на Чепеларе. Младежкият двудневен фест ви…

- РЕКЛАМА -