ОДК Чепеларе чества 30 г. с концерт

MyRodopi 1.3k 
С вълнуващ и зареждащ концерт ЦПЛР Общински Детски Комплекс гр. Чепеларе отбелязаха 30 – годишния си юбилей
Юбилейното тържество на ЦПЛР ОДК Чепеларе се проведе на 25 април 2024 г. в НЧ „Родопска Искра 1880“ под надслов „30 години сбъдваме детски мечти“.
Водещи на богатата и пъстра програма бяха възпитаници от групата по театър с ръководител Сребра Илчевска.
Гостите в препълнения салон се насладиха на солови и групови изпълнения на групата за автентичен фолклор „Еньова китка“ с ръководител Феликс Бозов.
Танцов състав „Евридика“ в различни възрастови групи с ръководители Валентина Бозова и Милен Хаджиматев представиха танци от почти всички фолклорни области на България.
Гайдарски състав с ръководител Петър Янев изпълниха любими родопски гайдарски сюити.
Представиха се още и клавиристите Живко Петров (акордеон) и Васил Златилов (ел. клавишни инструменти) с ръководител Екатерина Попова- Силкова.
По традиция бяха изпратени завършващите тази година ученици, като вълнуващо и емоционално си размениха подаръци и цветя.
Празникът завърши с общ танц от 120 танцьори, които изпъстриха сцената на големия салон в НЧ „Родопска Искра 1880“.
Кметът на община Чепеларе Боран Хаджиев поздрави всички участници в настоящото тържество по повод 30-годишния юбилей на ОДК Чепеларе и отличи Екатерина Попова-Силкова – Директор на ОДК – Чепеларе с почетна грамота и плакет в знак на признателност и уважение за всеотдайната работа на институцията.
От името на жителите на община Чепеларе той изказа гордостта от постигнатото през тези 30 години като благодари на всички настоящи и бивши ръководители на Общинския детски комплекс за неуморната работа и любов, с която възпитават децата на Чепеларе. „Вие сте нашият стожер в развитието и приемствеността на българските традиции, култура, изкуство и спорт“, допълни още Хаджиев.
Поздравителни слова поднесоха още Екатерина Петрова – Председател на Общински съвет Чепеларе, всички образователни и културни институции в града, както и от бивши възпитаници.
По случай 30 – годишният юбилей ЦПЛР ОДК Чепеларе са подготвили още един концерт, с който ще зарадват жителите и гостите на Чепеларе, който ще представят на 18 май /събота/ от 11:00 часа на площад „Олимпийски“.
Етикети:
Сподели
КОМЕНТИРАЙ

Последни

Аманда Холдън е „Дупе на годината“

Актрисата и телевизионна водеща Аманда Холдън е носителка на британската награда „Дупе на годината“ за 2019, като изпревари водещите Холи…

Изабела Роселини – актрисата писател

Изабела Роселини /1952/ е дъщеря на голямата шведска актриса Ингрид Бергман и на италианския кинорежисьор Роберно Роселини. През 1976 г.…

Дакота Джонсън – детето-чудо на киното

Дакота Мауи Джонсън е родена на 4 октомври 1989 в Остин, Тексас, САЩ. Майка ѝ е Мелани Грифит – носителка…

Ветераните на Ботев и Локо в благотворителен мач

Организационен комитет, в състав: Павел Михайлов- кмет на Община „Родопи“, Десислава Терзиева- кмет на с. Марково и клубовете на ветераните…

Пилешки бутчета от Христо – последен, ТОП вариант!

Продукти: Пилешки бутчета - долни. Подправки: чубрица, лют червен пипер, черен пипер, кимион, майонеза, бира, соев сос, чесън /пресен или…

- РЕКЛАМА -