„Родопи 24“ – алпийските формирования на тренинг

MyRodopi 756 

Над 350 военнослужещи от България, Хърватия и Австрия ще участват в съвместната подготовка „Родопи – 24“, съобщиха от Министерството на отбраната. Учението ще се проведе от 19-и до 28 март в района на гарнизон Смолян. Ще участват военнослужещи от Командването на Сухопътните войски, 101-ви алпийски полк – Смолян, логистичен модул от 110-и логистичен полк – Пловдив, Военномедицинска академия – София, 24-рта Авиобаза – Крумово, Република Хърватия и Република Австрия.

Темата на съвместната подготовка е „Действия на алпийски формирования в планинско-гориста местност в зимни условия“.

Целта на подготовката е да се поддържат и повишават способностите на алпийските формирования за водене на бойни действия в планинско-гориста местност през зимата, както и да се подобри оперативната съвместимост с формированията от НАТО и страните-членки на инициативата за планинска подготовка – EU Pooling & Sharing Mountain Training Initiative – EU P&S MTI.

Офицер, планиращ подготовката, е командирът на Сухопътните войски  генерал-майор Деян Дешков, офицер, провеждащ подготовката, е командирът на 101-ви алпийски полк полковник Стефан Димов, директор е заместник-командирът на полка подполковник Иван Запрянов.

- РЕКЛАМА -

„Родопи – 24“ ще се проведе на два етапа. Първият е модулна подготовка, която е разделена в три направления – отработване на въпроси по оцеляване, настъпление и отбрана в планинско-гориста местност през зимата.

В рамките на втория етап ще се състоят тактически учения с алпийските роти на полка, съвместно с военнослужещи от Хърватия и Австрия.

За своевременното снабдяване с необходимите материални средства по време на провеждането на операцията, логистичната рота на 101-ви алпийски полк ще проведе тактико-специално учение.

Източник:БТА
Сподели
КОМЕНТИРАЙ

Последни

Петдесетница е

Днес отбелязваме Петдесетница – Рожденият ден на Христовата църква или Ден на Света троица. Един от най-великите християнски празници, утвърдил…

Вампирката Аня Тейлър-Джой е тайно…

… омъжена близо две години за най-добрия си, по думите й, приятел – музиканта Малкълм Макрей. Това се случва на…

Джун Палмър е един от най-известните голи…

… модели в Англия през 60-те години на миналия век. Родена през 1940 в Лондон, започва кариерата си като топлес…

Линдзи Уагнър освен актриса е и писател

Линдзи Уагнер е американска актриса, носителка на награда Еми през 1977 г. за телевизионния сериал „Бионична жена“. Има и две номинации за Златен…

Кейт Буш първа ползва трио „Българка“…

… в края на 80-те години на миналия век и става първата западна музикантка, интегрирала българска народна музика в песните…

- РЕКЛАМА -