Вижте какво изграждат над Чепеларе

MyRodopi 1.4k 

Стартира изграждането на екопътеката Пещерната лаборатория, старата граница, пещера Топчето, пилон Рожен, изворите на река Чепеларска, информира Марин Господинов.

На нея жителите и гостите на Чепеларе, Пампорово и с. Проглед ще имат възможност да направят един прекрасен поход сред любимата на всички Родопа планина и да посетят много интересни места.

Пещера Сбирковата е интересна и красива пещера, която в миналото се е използвала от СК „Суденец“ – Чепеларе като пещерна лаборатория.

Екопътеката преминава през Старата граница на България до 1912г., където има запазени структури (окопи и др.), които ще бъдат зачистени, за да се виждат.

- РЕКЛАМА -

Пещера Топчето е пропастна пещера, в която според легендата Капитан Петко войвода след като е отзован с четата си от местността Рожен изхвърля в нея черешовите топчета, за да не попаднат във вражески ръце.

Непосредствено след нея е добилия популярност пилон Рожен, а от там туристите ще продължат своята разходка до изворите на река Чепеларска.

Изграждането на пътеката се финансира от община Чепеларе, по програмата за развитие на туризма, като се надяваме да е готова в по голямата си част за предстоящия летен туристически сезон.

Етикети:
Сподели
КОМЕНТИРАЙ

Храбрино, втора вилна зона

Да попитам живущите в нашата вилна зона в Храбрино, според Вас този знак отразява ли правилно пътната обстановка с оглед…

Табелки с „вълшебни фрази“ и къщи за книги кацнаха в Куклен

По случай 24 май- Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската…

Тейлър Суифт пее в църква

Именно църковни служби с музика на известната американска певица водят младите в църквата в Хайделберг. Миксът от музика на живо,…

Ариел Уинтър харесва пухкавите си…

…  форми и не вижда нищо лошо да публикува в Инстаграм снимки на фигурата си, но най-вече на дупето си.…

Епистоларен кеч в групата „Граждани от с. Първенец“

Епистоларен кеч в мрежата между кметицата на село Първенец Ренета Плевнелиева и кмета на община "Родопи" Павел Михайлов се разигра…