Кричим на протест заради опасен път

MyRodopi 2k 

Жители на Кричим готвят протест заради опасен път. Хиляди използват републиканския път от Стамболийски към Девин, който минава през самия град.

Отсечката е натоварена не само заради засиления пътен трафик. Пътното платно се пресича ежедневно от стотици ученици от двете училища в града.

В края на миналата година камион пропадна в отсечката. В същото време държавата бави ремонта на пътя, който обеща да извърши.

Директорката на едно от училищата сподели, че няма и маркировка на пътя.

- РЕКЛАМА -

„Всеки ден, пристигайки на работа се притесняваме как преминават учениците ни. Тежкотоварни автомобили се движат по този път, изпреварва се докато децата пресичат рано сутрин. няма „легнали полицаи”. Кола се вряза в оградата на училището, за да избегне дупка на пътя”, разказа тя.

„Това е републикански път. От страна на общината е направено всичко възможно. Изготвихме проект. Входирахме го в АПИ,  откъдето обещаха писмено, че ще извършат основен ремонт, който да бъде заложен в инвестиционната им програма за 2023 година. След това го отмениха. Не можем да направим маркировки на пътя, защото е държавен. Техен ангажимент е да оправят пътя. Няма да подпиша споразумение за съвместни дейности, докато пътя не се оправи във вида, в който трябва да бъде”, категоричен е кметът на Кричим Атанас Калчев.

Градоначалникът посочи, че в момента, в който пътят се ремонтира, той ще подпише споразумение за поддръжка – както за маркировка, така и за почистване.

Етикети:
Сподели
КОМЕНТИРАЙ

Последни

Health tourism in Bulgaria в Осло, Норвегия

България е дестинация за целогодишен, висококачествен и устойчив туризъм, подчерта заместник-министърът на туризма Ирена Георгиева по време на форума Health…

Разкошен кекс с малини

Необходими продукти: 125 мл слънчогледово олио 175 г самонабухващо брашно 175 г пудра захар 125 мл заквасена сметана 3 яйца…

Видовден е!

Видовден е! Мистика и заклинание за здраве и благоденствие, Православие и Католицизъм, вярата, че за всеки все някога ще дойде…

Изложба-конкурс по Диви разкази на Хайтов

На 12 юни 2024 г. във фоайето на НЧ “Родопска искра1880“ – Чепеларе бе открита изложба с конкурсни илюстрации по…

Храбрино не ще кариера в Бунилото

Храбрино няма да се съгласи с изграждане на кариера за добив на гнайсошисти, която е на концесия, твърди кметът на…

- РЕКЛАМА -