Празнуваме Св. Георги Победоносец

MyRodopi 1.2k 
Днес е денят на прославлението на Св. великомъченик Георги Победоносец (Гергьовден)!
На имениците, и на всички почитащи празника пожелавам здраве, щастие, късмет и благополучие.
Пожелавам на всички ни Свети Георги да донесе във всеки дом здраве, благоденствие, вяра в доброто и бъдещето, да бъдем по – смели, по – успешни и по-добри!
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

Георги бил смел и доблестен мъж. На 20-годишна възраст станал началник на легион.

Бил любимец на императора, но когато разбрал за гоненията, които Диоклециан започнал срещу християните, тогава Георги сам се изправил срещу него и засвидетелствувал, че истината е сам Христос.

Императорът увещавал Георги с титли и богатства да се откаже от вярата си, но не успял. Затова императорът наредил да бъде измъчван по най-жесток начин.

Но той по Божия благодат бил изцеряван и Господ лично му давал духовните сили, чрез които претърпял тези страдания. Въпреки жестоките мъчения той оставал твърд във вярата и нищо не можело да го разколебае.

Разярен от непоколебимостта на Георги, Диоклециан заповядал да бъде обезглавен. Така Свети Георги умира мъченически в името на вярата в Исус Христос.

По данни на НСИ Георги е най-разпространеното мъжко име в България през 2023 г. Близо 150 хиляди мъже носят името Георги, а броят на имениците днес надхвърля 200 000.

Етикети:
Източник:Атанас Калчев
Сподели
КОМЕНТИРАЙ

Последни

Храбрино, втора вилна зона

Да попитам живущите в нашата вилна зона в Храбрино, според Вас този знак отразява ли правилно пътната обстановка с оглед…

Табелки с „вълшебни фрази“ и къщи за книги кацнаха в Куклен

По случай 24 май- Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската…

Тейлър Суифт пее в църква

Именно църковни служби с музика на известната американска певица водят младите в църквата в Хайделберг. Миксът от музика на живо,…

Ариел Уинтър харесва пухкавите си…

…  форми и не вижда нищо лошо да публикува в Инстаграм снимки на фигурата си, но най-вече на дупето си.…

Епистоларен кеч в групата „Граждани от с. Първенец“

Епистоларен кеч в мрежата между кметицата на село Първенец Ренета Плевнелиева и кмета на община "Родопи" Павел Михайлов се разигра…

- РЕКЛАМА -