Помогнете за ремонт на храма в Лъки

MyRodopi 1.4k 

Община Лъки подема инициативата за събиране на средства за цялостен ремонт на Православна църква „Свети Николай Мирликийски“ на ул. Възраждане № 27. През настоящата година се навършват 20-години от нейното построяване, напомня кметът на общината Налентин Симеонов.

Църквата е средище на духовния живот и събира православните християни от град Лъки и цялата община. Обект е на посещения от туристи и гости на общината.

Всеки нов ден започва със звъна на църковната камбана и градът оживява, за да притихне вечер, отново след нейния звън. Камбанният звън ни подсеща за духовното, за Божественото, известява за богослуженията в храма, казва Симеонов.

Като добри стопани на духовния храм, няма как да нехаем за състоянието на църковната сграда, което не е добро. Покривът и фасадата й се нуждаят от ремонт, а вътрешните й стени не са изографисани.
Изпратихме писма с молба за подкрепа към всички по-големи и значими фирми и предприятия, но разчитаме на подкрепа и съпричастност и от Вас – гражданите!

- РЕКЛАМА -

Цялостен ремонт е належащ и се обръщам към всички Вас да се включите в инициативата за събиране на средства, за да добие Църквата вида, който следва да има място, където хората търсят упование в духовен аспект е горещата молба на кмета на Лъки.

Банковата сметка на Църквата, по която може да дарите средства е:

IBAN: BG81 CECB 9790 10J5 2874 00

Банка: ЦКБ АД

За: Църква Св. Николай

Етикети:
Сподели
КОМЕНТИРАЙ

Последни

Ромката Риана няма против мангана…

... в Брестовица. И на Барбадос водата същата.

Засаждане и грижи за мушкатото

Мушкатото е едно от най-популярните цъфтящи растения за лехите в градината и летния оазис на балкона у дома. И за…

Доброволче от Храбрино даде пример на чичовците

Благодаря на всички доброволци, включили се в почистването на речното корито около чешмичката в Храбрино. Поздравления за най-малкия и трудолюбив…

Манганът в Брестовица тече по националните телевизии

Сдружение "Живот за Брестовица" и кметство Брестовица призовават жителите на селото да излязат на площада тазисряда в 7 сутринта, когато…

Футболист на „Гигант“ извади рамо преди мача с Марково

Още проблеми се струпаха на главата на старши треньора на Гигант (Съединение) Манол Георгиев преди мача със Сокол (Марково) тази…

- РЕКЛАМА -