Джесика Частейн е гледана от майка веган и…

MyRodopi 1.2k 

… баща пожарникар. Родена е през 1977 в Сакраменто, Калифорния, два пъти носителка на Оскари през 2012 и 2013, които посвещава… на баба си.

Частейн се появява в епизод от медицинския сериал „Спешно отделение“, което се оказва повратен момент в нейната кариера, тъй като след това тя често играе ексцентрични роли в телевизията.

„Изиграх ролята на жена с психически проблеми в „Спешно отделение“ и след това получих доста роли в сериали на жени, които не бяха нормални. Често играех жени, които не са добре или защото са били жертва на някакъв ужасен инцидент или просто бяха луди“, разказва тя по-късно.

От 2004 г. до 2006 г. Джесика се появява в сериали като „Вероника Марс“, „Близо до дома“, „Закон и ред“.

- РЕКЛАМА -

Най-големият комерсиален успех за 2011 г. Джесика Частейн отбелязва с филма „Южнячки“ (The Help) по едноименния роман на Катрин Стокет.

Отзивите на критиците за лентата са позитивни и тя моментално се превръща в хит в бокс-офиса, като приходите му достигат 169,708 млн. щатски долара в Северна Америка и 211,608 млн. долара общо за целия свят (към 8 март 2012 г.).

През април 2012 г. Джесика Частейн е включена в списъка на най-влиятелните хора на планетата на списанието „Тайм“. През юни същата година е поканена да стане част от Академията за филмови изкуства и науки. През същия месец Джесика става рекламно лице на парфюма „Манифесто“ на Ив Сен Лоран.

Частейн е веган, което обяснява с това, че не желае да измъчва нищо и никого и иска да живее живот, с който не допринася за жестокостта в света.

Частейн живее в Манхатън заедно с кучето си Чаплин, което е осиновила.

Тя излиза с изпълнителния директор на модната компания Монклер, Жан Лука Паси ди Препосуло, който е с италиански произход.

Етикети:
Сподели
КОМЕНТИРАЙ

Последни

„Родопи“ се побратими с Барчелона Поцо ди Гото

Заместник-кметът на община „Родопи“ Емилия Иванова подписа споразумение за сътрудничество с кмета на италианската община Барчелона Поцо ди Гото адв.…

Снежнобял елен в Белица

Рядко срещан снежнобял елен-лопатар беше заснет край Белица от инж. Цветомир Цолов. Снимки и видео на албиноса е направил фотографът,…

Ретро влак по теснолинейката и през август

След успешно стартиралите съботно-неделни атракционни влакове по теснолинейката през юли, композицията с ретро вагоните ще се движи в Пиринския край…

Илинденски събор в Руен

Традиционният Илинденски събор в село Руен бе открит от кмета на селото Здравко Куманов в присъствието на кмета на община…

Вижте как събират пари за вода на Върховръх

Вилна зона Върховръх - който не плати, остава без вода

- РЕКЛАМА -