Елизабет Монтгомъри – живот като на кино

MyRodopi 1.3k 

Елизабет Монтгомъри е родена на 15 април 1933 година в Лос Анджелис в семейство на актьори, които се развеждат, докато тя е дете и посещава специално училище за момичета, където момичетата са обучавани на маниери за благородни дами.

След рязвода Елизабет остава при майка си, но посещава и татко си с новата му съпруга.

След като завършва училище, започва да учи в Академията за драматични изкуства.  Още по време на обучението си в Академията по изкуствата тя започва да работи по телевизията.

Актриса Елизабет Монгомери

През март 1954 г. актрисата завързва връзка с Фредерик Голлатин, но на следващата година двойката се разделя и Елизабет се омъжва за актьора Гиг Йънг.

- РЕКЛАМА -

През 1963 г., в кастинг за ролята във филма „Джони Cool“ Елизабет среща Уилям Ъшер, който е директор на проекта. Между двамата започва романтична връзка, и скоро актрисата отива в Мексико, за да получи развод.

След това се омъжва за Уилям и решава да напусне кариерата си, за да се посвети на спокоен семеен живот. Но предложението на Ъшер за съвместна работа по телевизията се оказа изкушаващо и двамата създават съвместен проект – сериал с подкрепата на ABC.

По време на снимките Елизабет е бременна, а на 24 юли 1964 г. е роден Уилям Алън Ъшър, първият син на известна двойка.

По време на заснемането на сериала двойката се сдобива с още две деца, които са включени в историята.

През 1973 г. Уилям и Елизабет се развеждат, а година по-късно актрисата се връща в голямото кино.

Докато работи във филма „Г-жа Сънданс“ актрисата започва връзка с колега Робърт Фоксуърт, с когото сключва третия си брак.

Елизабет Монгомери като Саманта

През 1975 г. актрисата участва във филма „Легендата за Лизи Борден“. Картината е направена на реални събития и разказа историята на гражданин на САЩ.

Лизи Бордън убива баща си и мащеха, а след това се озова в съда, където съдебните заседатели я намерат за невинна за престъплението поради липса на доказателства.

Също така, актрисата стана популярна благодарение на ролята на Саманта в телевизионния сериал „Съпругата ми ме омагьоса“.

Елизабет се появи на екрана като млада вещица, която се влюбва в обикновен човек.

През 1995 г. Елизабет получава ужасяващи новини.

Лекарите диагностицирали жената с рак на червата.

На шестдесет и две години актрисата умира.

Тялото й е кремирано, а урната с пепелта остава в къщата на съпруга й – Робърт Фоксуърт.

Американска актриса Елизабет Монгомери

През юни 2005 г. в град Салем е издигнат паметник в чест на Елизабет. А през януари 2008 г. звезда, наречена на тази актриса, се появи на Алеята на славата в Холивуд.

Етикети:
Сподели
КОМЕНТИРАЙ

Последни

Снежнобял елен в Белица

Рядко срещан снежнобял елен-лопатар беше заснет край Белица от инж. Цветомир Цолов. Снимки и видео на албиноса е направил фотографът,…

Ретро влак по теснолинейката и през август

След успешно стартиралите съботно-неделни атракционни влакове по теснолинейката през юли, композицията с ретро вагоните ще се движи в Пиринския край…

Илинденски събор в Руен

Традиционният Илинденски събор в село Руен бе открит от кмета на селото Здравко Куманов в присъствието на кмета на община…

Вижте как събират пари за вода на Върховръх

Вилна зона Върховръх - който не плати, остава без вода

Почитаме Света Мария Магдалина

Днес Православната църква почита Света Мария Магдалина (Магдалена). Първа видяла възкръсналия Господ, и първа възвестила с радостните думи: "Христос воскресе!"…

- РЕКЛАМА -