Знаете ли, че Ким Бейсингър е била…

MyRodopi 1.2k 

… собственичка на цял американски град – през 1989 на върха на славата си тя закупува за 20 млн. долара град Брасълтън в щата Джорджия, но сред 4 години се разорява, защото е дадена под съд за неизпълнение на подписан от нея филмов договор и продава градчето за 1 млн.

Родената на 8 декември 1953-а южнячка е била много срамежлива като малка и родителите са я водили на психолог със съмнения за аутизъм.

На 16 печели конкурса за красота в родния си щат Джорджия. В началото на 70-те става един от най-скъпите модели на Форд, печели по 1000 долара дневно.

Дебютира в киното с роля в сериала „Ангелите на Чарли“. Звездата й изрява като момичето на Бонд в „Никога не казвай никога“ (1983) с Шон Конъри. Веднага позира гола за Плейбой.

- РЕКЛАМА -

Средва нов триумф с еротичния „Девет седмици и половина“, където си партнира с Мики Рурк (1986).

През 1992-а отказва главната роля в Първичен инстинкт, и така съблазнителката в лентата става Шарън Стоун.

Ким Бейсингър е първата актриса, носителка на Оскар, след като е позирала гола за Плейбой. Оскарът й е за поддържаща женска роля в „Поверително от Ел Ей“ (1997), където играе проститутка.

Етикети:
Сподели
КОМЕНТИРАЙ

Последни

Домашни бонбони Рафаело

Възпроизвеждат точно вкуса на познатата марка. Нежни, деликатни... С малко продукти и набързо! Продукти: 400 мл кондензирано мляко 200 грама…

Случва се…

Интересно влиза ли в застраховката, застрахователно събитие с щета в резултат от  среща със слон?!?

Из записки от българската Промяна…

Кирил Петков: Значи отиваш при Корнелия и и казваш, че колите, пътищата са твои, тя там… Ние знаем. Асен Василев:…

Маратон на четенето за 24 май в община „Родопи“

С масови, цветни и пъстри шествия, концерти , инициатива под надслов „Вземи книга, остави книга“ и поднасяне на цветя община…

Само 2% от учителите дават свобода на избор

Едва 2% от българските учители уверено дават избори на учениците си в класната стая и възможност да управляват собственото си…

- РЕКЛАМА -