За първи път в Пловдив – лечение на високо кръвно по нов начин

Венцислав Христов 1.4k 

МБАЛ „Свети Иван Рилски“ в Пловдив предлага най-добрата система за ренална денервация в света.

Артериалната хипертония, която засяга над 1,3 млр. души в света, е едно от най-разпространените заболявания, водещи до преждевременна смърт и нарушено качество на живот. По научни данни 40% от българското население страда от високо кръвно налягане, като лечението често изисква прием на множество лекарства за продължителен период от време.

Освен чрез приложение на медикаменти, отскоро в арсенала на модерната кардиология навлезе и интервенционалното лечение на артериалната хипертония, което се провежда по минимално инвазивен начин и показва изключително висока ефективност и безопасност.

Методът се нарича ренална денервация  и представлява обработка на нервните окончания на бъбречните артерии чрез радиофреквентна енергия. Отпадането на функцията на нервите в стената на кръвоносните съдове потиска един от основните механизми за повишаване на артериалното кръвно налягане, като очакваните ефекти от процедурата са: трайно нормализиране на кръвното налягане, намаляване на дозите на медикаментите за хипертония, а при някои пациенти – дори тотално спиране на терапията с хапчета в рамките на няколко седмици след процедурата.

- РЕКЛАМА -

МБАЛ ,,Св. Иван Рилски‘‘, гр. Пловдив е единствената болница в Южна България, която разполага със система за ренална денервация SYMPLICITY SPYRAL RDN SYSTE – най-добрата налична в света.  На 15.05.2024г. екип от интервенционални кардиолози – д-р Ирина Дееничина и д-р Мариян Маринов, извършиха процедурата при трима пациенти с резистентна артериална хипертония. Пациентите бяха изписани от отделението още на следващия ден, като и при тримата се постигна пълно нормализиране на кръвното налягане.

Модерната апаратура вече е на разположение на всички пациенти с резистентна на медикаментозна терапия артериална хипертония в МБАЛ ,,Св. Иван Рилски‘‘, гр. Пловдив.

За повече информация можете да запазите час за консултация на тел. 032 811 296

Етикети:
Сподели
КОМЕНТИРАЙ

Последни

Затварят пътя Брестовица – Златитрап

Отсечката ще остане затворена за движение само днес, заради авариен ремонт. Ремонтните дейности ще бъдат извършени от Агенция "Пътна инфраструктура".…

Пловдивски полицай дърпа 3 локомотива в Златитрап

Най-силният българин - пловдивският полицай Мариян Димитров, ще се опита да постави нов рекорд като издърпа три закачени един за…

Милошев на среща с екскурзоводите

Министърът на туризма Евтим Милошев проведе официална среща със сдруженията на екскурзоводите, във връзка със съществуващата регулаторна рамка, която определя…

Ароматен домашен студен чай с праскови

Необходими продукти: 200 г захар 5 зрели праскови, 4 нарязани на парчета, а последната - на резени за сервиране 4…

Спортен празник в Куклен на новото игрище

Със спортен празник и футбол на малки врати в Куклен откриват модерно спортно игрище днес от 17:30 ч. С демонстрация…