13.5 млн. е бюджетът на Куклен за 2024

MyRodopi 1.7k 
С пълно единодушие Общинският съвет в Куклен прие бюджета за 2024 година.
Бюджетът на общината за 2024 г. ще бъде 13 556 409 млн. лева, а 3 293 827 млн. лева са отпуснати за капиталови разходи по Инвестиционна програма за общински проекти.
Тазгодишния бюджет е малко по-различен, като по-голяма част от капиталовата субсидия е отделена за проектирания на важни общински обекти. С тях ще се кандидатства за финансиране през държавния бюджет и европейски програми.
Сред важните обекти са проектиране на нова спортна зала и детска градина, рехабилитация на общински пътища, сред които обходния път на Куклен-Брестник.
В бюджета присъства и изграждането на нов път в м. Копривките, който ще улесни развитието на туристическата зона в парк ”Родопи”.
Отново голямо внимание се обръща и на социалните плащания за уязвими групи, за деца и младежи, като по това перо от бюджета е заложено увеличение на помощите.
“С приемането на бюджета ще бъде продължено благоустрояването и развитието на общината като се реализират важни приоритети. С проектирането на нова детска градина и спортна зала, с реновиране на паркови и други зелени пространства във всички населени места, ще отговорим на дългогодишни потребности на населението. Разширяваме възможностите за инвестиции на територията ни, както за бизнеса така и за жилилищно застрояване”-коментира кметът Белчева.
Етикети:
Сподели
КОМЕНТИРАЙ

Последни

Пустите копейки станали московци

Пустите копейки на "Възраждане", БСП и ИТН внасяли вот на недоверие към служебния кабинет. Най-добре да го внесат в Конституционния…

4 г. не можеше, а за 4 ч. може! Водата в Брестовица!

4 години кметът на община "Родопи" Павел Михайлов не можеше да оправи с държавата проблема с мангановата вода в Брестовица,…

Над 1,8 млн. туристи от началото на зимния сезон

Отбелязваме ръст от 29% на туристи от Турция За периода 1 декември 2023 г. – 25 март 2024 г., регистрациите…

Кели Брук с перфектните форми на ХХI в.

Британският модел и актриса Кели Брук (44) се оказва с перфектните форми, според изследване на американски учени от университета в…

„Тайната вечеря на дяков Левски“ в Перущица

Театрално-музикален център Кърджали кани на представление по пиесата на Стефан Цанев "Тайната вечеря на дяков Левски" в читалището в Перущица.…

- РЕКЛАМА -