Пътуваща изложба по „Диви разкази“ в Куклен

MyRodopi 1k 
Изложба с илюстрации по „Диви разкази“ на Николай Хайтов бе открита в НЧ”Никола Вапцаров-1909” в Куклен. Представянето на пътуващата изложба е част от събитията, включени в честванията на 105 г. от рождението на писателя, които са под патронажа на Министерството на културата. Представянето на изложбата е съвместна инициатива на фондация „Памет“ и НЧ”Н.Вапцаров- 1909” в Куклен.
В изложбата са показани конкурсни илюстрации и дърворезби, представящи „Диви разкази“ през погледа на студенти и ученици от Националното училище за изящни изкуства „Илия Петров“ – София, Професионална гимназия по горско стопанство и дървообработване „Николай Хайтов“ – Варна и Националната художествена академия.
Синът на писателя – Здравец Хайтов, определи илюстрациите в изложбата като изключително интересни и успешни творби, представящи съвременния прочит на младите творци. „За мен беше изключително полезно да видя какъв е съвременният прочит на младите творци, как младият човек чете едни разкази, които са писани преди повече от 50 г.“, допълни Здравец Хайтов.
След Куклен, изложбата ще бъде показана в Чепеларе, Яврово, Асеновград, Велинград, Девин, Златоград, Варна, Бургас, а от 3 до 13 септември ще бъде експонирана в Министерството на културата.
Здравец Хайтов допълни, че се подготвя албум със снимки, надписани на гърба на фотографиите от самия Николай Хайтов. В албума ще попаднат снимки на родопчани с уточненията на кои герои от негови творби са прототипи.
Експозицията ще остане в Куклен до 5 юли.
Етикети:
Сподели
КОМЕНТИРАЙ

Последни

Продава панорамни парцели 6-800м2 под Белащица

кодг 61645. Парцели УПИ от 600-800м2, в микрорайон за 20 жилищни имота между Белащица и Марково. Парцелите ще са за…

Вилните зони на Храбрино – на сухо

Във вилните зони на Храбрино ту има, ту няма вода, лошото е, че няма никаква яснота кога и за колко…

Волейболистките ни до 18 – еврошампион!

Националният отбор на България по волейбол за девойки до 18 години стана европейски шампион. Във финала на шампионата в Румъния…

4 общини събраха над 19 хил. лв. за мъж от Лъки

Над 19 хиляди лева събраха хора от четири родопски общини - Лъки, Чепеларе, Мадан и Златоград за лечението на Кадир…

Два дни младежки фест в Чепеларе

Заповядайте на "ТУКА Е ТАКА ФЕСТ" на 3 и 4 август в Градския парк на Чепеларе. Младежкият двудневен фест ви…

- РЕКЛАМА -