Представиха мащабни проекти за Куклен

MyRodopi 2.5k 

В община Куклен днес бяха представени две концепции, които предвиждат инвестиции в инфраструктурата на региона.

Областният информационен център – Пловдив организира публично обсъждане, на което стана ясно, че общината участва като партньор в „Концепция за ИТИ за осигуряване на интегрирано, икономическо, устойчиво и ниско въглеродно развитие на Тракия Икономическа Зона и Южен централен регион“, с водещ партньор – „Тракия Икономическа Зона“ ЕАД.

Дейностите по проекта се простират на територията на три общини – Пловдив, Марица и Куклен.

Конкретно на територията на община Куклен ще се изгради необходимата ВиК инфраструктура за извеждане на отходните битови води от Индустриална зона Куклен до пречиствателна станция за отпадни води Куклен, което ще замени неефективните фирмени пречиствателни станции и ще гарантира сигурността на екосистемата и биоразнообразието в региона.

- РЕКЛАМА -

Също така ще се изградят над 35 000 кв.м. инфраструктура за бизнес и предприемачество на територията на община Марица и община Куклен за привличане на нови стратегически инвеститори, което ще има икономически ефект върху целия Южен централен район и неговите жители.

„Интегрираният подход, който държавата и Европа възприе, за да ни стимулира да работим заедно, всъщност ни улесни в създаването на концепцията, като естествено продължение на работата, която вършим съвместно с общините.“, заяви изпълнителният директор на „Тракия икономическа зона“ Пламен Панчев.

Община Куклен е партньор и в „Концепция за интегрирана териториална инвестиция на Асеновград и партньори“, с водещ партньор община Асеновград.

Заместник-кметът на община Асеновград Теньо Манолов разясни, че концепцията включва 25 проекта, които са на обща стойност над 103 млн. лв. и в нея участват още три общини – Лъки, Садово и Куклен.

Предстои всички те да бъдат публично обсъдени на 19 март в община Асеновград.

А конкретно дейността, в която си партнират с община Куклен включва изграждане на пътен участък с дължина 2,4 км от кръговото движение при Долни Воден на главен път II-86 Пловдив – Асеновград – Смолян до околовръстен път на община Асеновград, при моста до пречиствателната станция за отпадни води на града.

Пътният участък ще осигури достъп до и от промишлената зона на Асеновград, връзката и с Тракия икономическа зона, връзките към Пловдив, Смолян, Стара Загора, Кърджали и цялата пътна мрежа на страната.

Етикети:
Сподели
КОМЕНТИРАЙ

Куче акита нахапа мъж в Белащица

Куче от породата акита е нахапало човек в Белащица, алармира в мрежата Теодор Читаков. Според него кучето е домашно, но…

Екскурзовод благодари на община Лъки

Ивайло Мирчев, екскурзовод, благодари сърдечно за перфектното обслужване, което е получил в община Лъки. Ето поста му в социалната мрежа:…

Лъки два дни с прекъсвания на тока

Общинска администрация- Лъки уведомява, че на 29.04.2024г. /понеделник/ и 30.04.2024 г. /вторник/ поради профилактични ремонтни дейности по електросъоръжения ще бъде…

Агнешка чорба за Великден

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ агнешки дреболии - 500 г дроб и чревца пресен лук - 3 стръка моркови - 1 бр. олио - 3 - 4…

Започват проверки на храните преди Великден

Агенцията по храните тръгва на проверки преди великденските празници. Инспекторите ще следят за качеството на всичко това, което бихме сложили…