СУ „Отец Паисий“ в Куклен на 130 г., честито!

MyRodopi 1.2k 

С благотворителен концерт СУ“Отец Паисий“ отбеляза своя 130 годишен юбилей. Празникът събра ученици, родители, бивши и настоящи преподаватели, културни дейци, жители на Куклен и приятели на учебното заведение. Кметът на община Куклен Мария Белчева връчи поздравителен адрес и плакет на директора на училището Боряна Андонова.

С вълнение и признателност кметът Белчева приветства гостите и не пропусна да благодари за труда, всеотдайността, упорството и вдъхновението на всеки един, който е дал своя принос за утвърждаването на училището.
Директорът на средното училище Боряна Андонова заяви, че е горда не само като директор, но и като дългогодишен преподавател в учебното заведение по математика и информатика. Андонова се похвали с успехите и призовите отличия на национални форуми, както на учениците, така и техните учители.

Ученици и учители бяха подготвили пъстър концерт с музика, танци, артистични сценки. На сцената се изявяваха талантливите ученици с вдъхновяващ ансамбъл от модерно,популярно, фолклорно и артистично изкуство. Аплодисментите на публиката изпълнила залата, само удостоверяваха дарбата на възпитаниците на не просто едно училище, а на учебно заведение, което с гордост и отговорност чества своя 130 годишен юбилей.

Събраните средства от благотворителния концерт ще бъдат използвани за подобряване на материално-техническата база на училището.

В средно училище „Отец Паисий“ се обучават деца от първи до десети клас. Разположено в прекрасните Родопи, всяка сутрин училището отваря врати за своите възпитаници. Учебните занятия се провеждат в една учебна смяна. За учениците в град Куклен СУ „Отец Паисий“ е своеобразна спирка от живота, в която ще се научат да реализират своите мечти като достойни хора, достойни българи. Учебното заведение разполага с прекрасна материална база. Осигурява обучение в подготвителна група и от първи до десети клас.

- РЕКЛАМА -
Етикети:
Сподели
КОМЕНТИРАЙ

Последни

Аманда Холдън е „Дупе на годината“

Актрисата и телевизионна водеща Аманда Холдън е носителка на британската награда „Дупе на годината“ за 2019, като изпревари водещите Холи…

Изабела Роселини – актрисата писател

Изабела Роселини /1952/ е дъщеря на голямата шведска актриса Ингрид Бергман и на италианския кинорежисьор Роберно Роселини. През 1976 г.…

Дакота Джонсън – детето-чудо на киното

Дакота Мауи Джонсън е родена на 4 октомври 1989 в Остин, Тексас, САЩ. Майка ѝ е Мелани Грифит – носителка…

Ветераните на Ботев и Локо в благотворителен мач

Организационен комитет, в състав: Павел Михайлов- кмет на Община „Родопи“, Десислава Терзиева- кмет на с. Марково и клубовете на ветераните…

Пилешки бутчета от Христо – последен, ТОП вариант!

Продукти: Пилешки бутчета - долни. Подправки: чубрица, лют червен пипер, черен пипер, кимион, майонеза, бира, соев сос, чесън /пресен или…