В Куклен откриха две нови спортни съоръжения

MyRodopi 1.4k 
С демонстрационен мач бе открито игрище за футбол на малки вратички в Куклен.
Паралелно откриване имаше и на площадка за фитнес на открито.
Лентата на спортните съоръжения прерязаха кметът на общината Мария Белчева и заместник-кметът на Асеновград и председател на МИГ”Куклен- Асеновград” инж. Петър Петров.
В рамките на събитието, бе проведена загрявка и състезание по многобой включващ скок дължина, лицеви опори и коремни преси.
Награди получиха отличените на 1-во, 2-ро и 3-то място в три възрастови категории.
Спортният празник завърши с демонстрационен мач на футболистите на ФК”Атлетик”.
На събитието присъстваха още: заместник-кметът Христо Божинов, председателят на Общинския съвет Ива Дичева, Илица Даскалова -изпълнителният директор на “МИГ Куклен-Асеновград, зам.кметът на Пловдив и олимпийски шампион с два златни медала- Николай Бухалов, Иван Паунов – спортен директор и член на Управителния съвет на ФК “ Атлетик “ Куклен граждани на Куклен.
Средствата за изграждането на спортното съоръжение са осигурени Финансирането на проекта е по договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по мярка 19 „Водено от общностите местно развитие“и по помярка 7.2. „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ от Стратегията за водено от общностите местно развитие на СНЦ „МИГ Куклен – Асеновград“.
Средствата за фитнеса на открито са осигурени от Местната комисия срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.
Съоръжениеята ще може да се ползват от всички жители на града и община Куклен за практикуване на любимия спорт в свободното време.
“Терена с изкуствена настилка ще ползват както децата, така и възрастните- стига да искат да спортуват“, подчерта кметът Мария Белчева.
Етикети:
Сподели
КОМЕНТИРАЙ

Последни

Снежнобял елен в Белица

Рядко срещан снежнобял елен-лопатар беше заснет край Белица от инж. Цветомир Цолов. Снимки и видео на албиноса е направил фотографът,…

Ретро влак по теснолинейката и през август

След успешно стартиралите съботно-неделни атракционни влакове по теснолинейката през юли, композицията с ретро вагоните ще се движи в Пиринския край…

Илинденски събор в Руен

Традиционният Илинденски събор в село Руен бе открит от кмета на селото Здравко Куманов в присъствието на кмета на община…

Вижте как събират пари за вода на Върховръх

Вилна зона Върховръх - който не плати, остава без вода

Почитаме Света Мария Магдалина

Днес Православната църква почита Света Мария Магдалина (Магдалена). Първа видяла възкръсналия Господ, и първа възвестила с радостните думи: "Христос воскресе!"…

- РЕКЛАМА -