100-годишен родопчанин си плати данъците в НАП

MyRodopi 3k  1 Коментар

„Най-голямото уважение за мен е, че вие сте тук. Най-сърдечно ви благодаря и ви пожелавам да минете моите години“.

С тези думи 100-годишният данъкоплатец Димитър Кавгазов посрещна в дома си изпълнителния директор на НАП Румен Спецов, неговия заместник Евгени Нанков, директорите на териториална дирекция Пловдив – Пламен Георгиев и на офис Смолян – Таньо Караманолов.

Ръководният екип от приходната агенция посети столетника в къщата му в смолянското с. Славейно в знак на признателност и уважение за това, че макар и на тези години, бай Митко, както го знаят в селото, продължава да плаща данъците си.

Още в първите дни на данъчната кампания за деклариране на доходите, възрастният мъж подаде данъчна декларация в офиса на НАП – Смолян, като декларира доходи, получени от горско стопанство, събиране на диворастящи билки, гъби и плодове.

- РЕКЛАМА -

„Заслужавате голямо уважение като честен и съвестен данъкоплатец. Дано повече хора Ви чуят и вземат пример от Вас“, заяви Румен Спецов, след като връчи грамота за достоен данъкоплатец на бай Митко и го дари с икона на Св. Димитър, която да го закриля.

Столетникът обясни на изпълнителния директор, че първо си плаща данъците, веднага щом дойде времето за това.

„Мине ли Нова година, моето семейство, аз, отиваме да плащаме първо данъците. Когато живееш в една страна, трябва да плащаш, няма начин. И на децата си съм го казал и на внуците – данъците трябва да се плащат“, категоричен е 100-годишният Димитър Кавгазов.

Той разказа на гостите си от приходната агенция, че над 40 години е бил горски работник и през ръцете му са минали хиляди кубици дърва, а любовта към труда е възпитал и в своите наследници.

Етикети:
Сподели
1 Коментар

Последни

Храбрино, втора вилна зона

Да попитам живущите в нашата вилна зона в Храбрино, според Вас този знак отразява ли правилно пътната обстановка с оглед…

Табелки с „вълшебни фрази“ и къщи за книги кацнаха в Куклен

По случай 24 май- Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската…

Тейлър Суифт пее в църква

Именно църковни служби с музика на известната американска певица водят младите в църквата в Хайделберг. Миксът от музика на живо,…

Ариел Уинтър харесва пухкавите си…

…  форми и не вижда нищо лошо да публикува в Инстаграм снимки на фигурата си, но най-вече на дупето си.…

Епистоларен кеч в групата „Граждани от с. Първенец“

Епистоларен кеч в мрежата между кметицата на село Първенец Ренета Плевнелиева и кмета на община "Родопи" Павел Михайлов се разигра…

- РЕКЛАМА -