26 земеделски сдружения продържават протестите

MyRodopi 1.4k 

26 земеделски организации, които твърдят, че произвеждат 80% от млякото, 90% от зеленчуците, 30% от зърното, 100% от ориза и маслодайната роза в страната, продължават протестите, съобщи БНР.

С искане за оставка на Кирил Вътев организациите, които продължават протестите обявиха, че утре планират мащабен протест пред Министерски съвет.

В декларация те поискаха незабавно изплащане на държавната помощ за чувствителните сектори, отпадане на данъка върху субсидиите, промяна в Наредбите и в Стратегическия план, за премахване на всички неадекватни изисквания.

В писмо до медиите инициативния комитет обвинява Българската аграрна камара, която преговаря с правителството, че е „новосъздадена  организация, която дори няма сайт и публична информация за това кои са членовете й, какъв е уставът й, какви са целите и кой я представлява“.

Припомняме, че днес ще бъде подписано споразумението между правителството и част от земеделците, които протестираха през последната седмица. По думите на председателя на Аграрната камара техническите детайли около финансовата помощ са изчистени, а нейният максимален размер ще бъде до 55 000 лева.

Етикети: ,
Сподели
КОМЕНТИРАЙ

Последни

Два дни йога за дами в село Здравец

На 24.02(събота) от 8.30 ч. и от 17.30 ч. и на 25.02(неделя) от 8.30 ч. ще се проведе Йога практика

Търсят готвач за „Юговското ханче“

Ресторант “Юговско ханче”, на разклона за Лъки и Чепеларе по пътя Пловдив - Смолян, търси да назначи готвач. За информация:

Монография за с. Балкан махала и Лъки

Екип от учени родоповеди, членове на Асоциация "Онгъл", участва в подготовката за издаване на монографията на краеведа Петър Г. Петров

Тимът на Чепеларе в Shell Eco-Marathon

"Арексим инженериннг" за поредна година подкрепя Отборът на ПГ СГСТ Никола Вапцаров Чепеларе в Shell Eco Marathon . Амбициозната цел

Последни два старта на Радо Янков за сезона

Тази събота (24.02) и неделя (25.02) ще се проведат последните два за сезона в дисциплината паралелен гигантски слалом! Стискаме палци