4 г. не можеше, а за 4 ч. може! Водата в Брестовица!

MyRodopi 3.7k 

4 години кметът на община „Родопи“ Павел Михайлов не можеше да оправи с държавата проблема с мангановата вода в Брестовица, въпреки близостта му с президента Румен Радев и трите му служебни кабинета, плюс редовния на ПП – Кирил Петков.

Днес се оказа, че само за 4 часа поредният служебен кабинет, но този път не назначен от Радев, се задейства по въпроса.

Рехабилитацията на довеждащия напорен водопровод на с. Брестовица вече може да стартира след като на 16.04.2024 г. „Българският ВиК холдинг“ ЕАД и ВиК-Пловдив подписаха договор за инвестиционен заем на стойност 2 225 000 лв. без ДДС.

Това съобщиха за MyRodopi – най-влиятелната и с най-много читатели информационна платформа за Родопската яка и Средните Родопи от Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ).

- РЕКЛАМА -

За реализацията на дейностите има избран изпълнител по реда на Закона за обществените поръчки. Договорът с него е подписан още на 1 февруари т.г., но финансиране до момента не е било осигурено. Срокът за изпълнение на строително-монтажните работи е 180 календарни дни, добавят от МРРБ.

С осигуреното от „Българският ВиК холдинг“ ЕАД финансиране ще бъде реконструиран довеждащ водопровод с обща дължина 4917 м. Ще бъдат изградени 8 шахти със спирателни кранове, 8 въздушници по трасето, по един удароубивател и въздушник в помпена станция „Брестовица 3“, както и по две шахти-отток.

Поради замърсяване на тръбните кладенци при пречиствателна станция „Брестовица“, бяха предприети мерки от страна на ВиК-Пловдив за търсене на нови водоизточници за водоснабдяване на селището. Изготвен е и е в процес на реализация проект за 2 нови тръбни кладенеца, разположени в с. Йоаким Груево.

С реконструкцията на довеждащия водопровод на с. Брестовица ще бъдат осигурени условия за доставяне на вода с необходимите питейни качества. Дейностите предвиждат по безопасен начин да бъде отстранено наличието на манганови съединения без това да навреди на здравето на населението.

Инвестицията е част от група мерки, които са планирани за трайно и устойчиво разрешаване на проблемите с водоснабдителната мрежа на с. Брестовица, заключават от МРРБ по време на служебния кабинет на Димитър Главчев.

Нито едно такова действие не беше направено цели 3 години, докато Радев и ПП си мереха чешмите!

Етикети:
Сподели
КОМЕНТИРАЙ

Последни

Храбрино, втора вилна зона

Да попитам живущите в нашата вилна зона в Храбрино, според Вас този знак отразява ли правилно пътната обстановка с оглед…

Табелки с „вълшебни фрази“ и къщи за книги кацнаха в Куклен

По случай 24 май- Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската…

Тейлър Суифт пее в църква

Именно църковни служби с музика на известната американска певица водят младите в църквата в Хайделберг. Миксът от музика на живо,…

Ариел Уинтър харесва пухкавите си…

…  форми и не вижда нищо лошо да публикува в Инстаграм снимки на фигурата си, но най-вече на дупето си.…

Епистоларен кеч в групата „Граждани от с. Първенец“

Епистоларен кеч в мрежата между кметицата на село Първенец Ренета Плевнелиева и кмета на община "Родопи" Павел Михайлов се разигра…

- РЕКЛАМА -