Близнаците от Цалапица – на съд за укривателство на труп

MyRodopi 1.5k 

Братята близнаци Валентин и Борислав Динкови /19/ застават пред Районен съд Пловдив днес по обвинение за укривателство на трупа на Димитър Малинов /24/, за чието убийство през юли т.г. задочно бе привлечен към наказателна отговорност Рангел Бизюрев /30/.

Случаят от Цалапица коства главите на шефовете на Областна дирекция на МВР в Пловдив и началника на РУ Стамболийски.

На 1 декември Окръжен съд уважи искането на прокуратурата за отлагане на делото, за да може да бъде разпитан задочно обвинения Бизюрски.

Сега то се гледа в Районен съд, а съдия е Боян Кюртов.

- РЕКЛАМА -

19-годишните братя помогнали на Бизюрев да избегне наказателно преследване чрез осигуряване на средства за превоз и прикриване на следите от извършеното деяние, без да са се споразумели с него преди самото убийство.

Престъплението засега е квалифицирано по чл.294, ал.1, вр. чл.20, ал.2, вр. ал.1 от НК, а хората в Цалапица искаха да близнаците да бъдат съдени като съучастници на убиеца.

Според обвинението данни за съучастие на този етап няма, т.е. да са знаели предварително за убийството, няма.

Двамата подсъдими са с взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Междувременно Бизюрев бе арестуван в малко градче в Дания, след като се издирваше повече от 8 месеца с ЕЗА и миналата седмица бе върнат в България. От показанията му зависи дали близнаците ще бъдат съдени като помагачи за укривателство или като съучастници в убийството.

Припомняме, че близки на убития Димитър Малинов протестираха месеци наред като настояваха близнаците да получат обвинения като съучастници в убийството, а Бизюрев да бъде върнат у нас и да разкрие цялата истина около случая с Малинов.

Полицията проспа случая, след като реагира едва 4 дни по-късно на подадения от майката на Димитър сигнал за изчезването му.

Етикети:
Сподели
КОМЕНТИРАЙ

Последни

Доли Партън мечтае за Рожен

Доли Партън (1946) – най-голямата певица в историята на кънтрито, със 7 Грами, 10 награди на Асоциацията на американското кънтри,…

Соколите от Марково клъвнаха Асеновец

Сокол (Марково) клъвна гостуващия тим на Асеновец 3:2 в голово зрелище. Мачът бе от 31-ия кръг на Югоизточна трета лига,…

Наградиха 4 от „Аякс“ в Куклен

Кметът на община Куклен връчи грамоти на ученици от СУ “Отец Паисий” за високи спортни постижения през март 2024г. Четирима…

ВиК в Куклен: Не поливайте с питейна вода

„ВОДОСНАБДЯВАНЕ И КАНАЛИЗАЦИЯ“ ЕООД – Пловдив, предупреждава жителите на община Куклен, че във връзка с настъпване на летния сезон, очертаващото…

Загубена дебитна карта с пин в Кричим

Гергана Тодорова съобщава, че е намерена загубена дебитна карта в аптека Марешки в Кричим. Картата е на името на Надка…

- РЕКЛАМА -