Близнаците от Цалапица – на съд за укривателство на труп

MyRodopi 1.6k 

Братята близнаци Валентин и Борислав Динкови /19/ застават пред Районен съд Пловдив днес по обвинение за укривателство на трупа на Димитър Малинов /24/, за чието убийство през юли т.г. задочно бе привлечен към наказателна отговорност Рангел Бизюрев /30/.

Случаят от Цалапица коства главите на шефовете на Областна дирекция на МВР в Пловдив и началника на РУ Стамболийски.

На 1 декември Окръжен съд уважи искането на прокуратурата за отлагане на делото, за да може да бъде разпитан задочно обвинения Бизюрски.

Сега то се гледа в Районен съд, а съдия е Боян Кюртов.

- РЕКЛАМА -

19-годишните братя помогнали на Бизюрев да избегне наказателно преследване чрез осигуряване на средства за превоз и прикриване на следите от извършеното деяние, без да са се споразумели с него преди самото убийство.

Престъплението засега е квалифицирано по чл.294, ал.1, вр. чл.20, ал.2, вр. ал.1 от НК, а хората в Цалапица искаха да близнаците да бъдат съдени като съучастници на убиеца.

Според обвинението данни за съучастие на този етап няма, т.е. да са знаели предварително за убийството, няма.

Двамата подсъдими са с взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Междувременно Бизюрев бе арестуван в малко градче в Дания, след като се издирваше повече от 8 месеца с ЕЗА и миналата седмица бе върнат в България. От показанията му зависи дали близнаците ще бъдат съдени като помагачи за укривателство или като съучастници в убийството.

Припомняме, че близки на убития Димитър Малинов протестираха месеци наред като настояваха близнаците да получат обвинения като съучастници в убийството, а Бизюрев да бъде върнат у нас и да разкрие цялата истина около случая с Малинов.

Полицията проспа случая, след като реагира едва 4 дни по-късно на подадения от майката на Димитър сигнал за изчезването му.

Етикети:
Сподели
КОМЕНТИРАЙ

Последни

Бодрум – лятна дестинация на безграничен лукс

Бодрум е един от най-посещаваните и луксозни курорти в Егейска Турция. Всяка година първокласните хотели в града приветстват над един…

Певицата Хелене Фишер е родена в Сибир

Хелене Фишер изглежда толкова красива и привлекателна с очарователния си стил и очи. Германската певица Фишер е родена на 5…

Касандра Питърсън отваря кутията…

… на Пандора с ролята си на хорор хостесата в Elvira, Mistress of the Dark – телевизионна серия, въртяща се от началото…

Карла Гуджино е с един бъбрек от дете

Карла Гуджино е родена на 29 август 1971 г. в Сарасота, Флоридa, и претърпява операция на бъбрек още четиригодишна. Премества…

Продава панорамен имот 2800м2 на метри от къщи в с. Извор

код 62231. Панорамен поземлен имот 2800м2, с лице 25м. на шосето за селото, в самото начало на селото, вдясно, с…

- РЕКЛАМА -