Близнаците от Цалапица остават в ареста, пари и амфети

MyRodopi 1.3k 

На 10 септември ще продължи делото срещу близнаците Валентин и Борислав Динкови (19), обвинени в помагачество на 32-годишния Рангел Бизюрев и лично укривателство на трупа на 24-годишния Димитър Малинов.

Убийството е извършено от подсъдимия Бизюрев на 21 юли миналата година, като той се укриваше в чужбина почти половин година.

Днес Районен съд Пловдив реши братята на останат в ареста след като бяха изслушани експертизите на вещите лица.

В тройната съдебна психолого-психиатрична експертиза  на близнаците се посочва, че Борислав е интроверт и се затруднява да общува с момичета.

- РЕКЛАМА -

Според експертите двамата са опасни за обществото и поведението им е склонно към ескалация.

Приета беше и експертиза, според, която по главата и тялото им няма белези и наранявания.

Прочетени бяха показанията на бабата и бащата на Рангел Бизюрев и негов приятел, както и приятелката на Валентин Динков, които не се явиха в залата за разпит.

Бабата обяснява, че Рангел е заминал за Германия на 24 юли м.г. и не е казал нищо за убийството.

Според Георги Велянов, Димитър Малинов употребявал редовно амфетамин, който купува от Рангел.

Бизюрев също употребявал и продавал амфетамин.

От показанията на Георги пред досъдебното производство става ясно, че преди години Митко е изтеглил кредит от 20 000 лева, които дал на друг човек да ги инвестира, а впоследствие бил излъган и парите така и не му били върнати.

Съдът реши да се изиска информация за записи на разговор между Рангел Бизюрев и близнаците.

30-на души от Цалапица – близки, роднини и приятели на семейството на 24-годишния Димитър Малинов, се събраха пред Съдебната палата.

Те скандираха „Смърт за убийците“, „Аз съм Митко и няма да мълча“, поискаха делото на близнаците да се обедини с това на Рангел Бизюрев и бяха категорични, че става дума за организирана престъпна група.

Според Атанаска Бакалова, майка на убитото момче, близнаците и Рангел Бизюрев, както и всички, които са им помагали делото срещу братята Динкови трябва да се обедини с това за убийството, по което подсъдим е 33-годишния Рангел Бизюрев.

Хората настояха за доживотна присъда без право на замяна.

Те искат да стане ясно кой е четвъртият човек, помагал на близнаците и Бизюрев да бъде укрито тялото на Митко, както и цялата истина за убийството да излезе наяве.

Етикети:
Сподели
КОМЕНТИРАЙ

Последни

„Родопи“ се побратими с Барчелона Поцо ди Гото

Заместник-кметът на община „Родопи“ Емилия Иванова подписа споразумение за сътрудничество с кмета на италианската община Барчелона Поцо ди Гото адв.…

Снежнобял елен в Белица

Рядко срещан снежнобял елен-лопатар беше заснет край Белица от инж. Цветомир Цолов. Снимки и видео на албиноса е направил фотографът,…

Ретро влак по теснолинейката и през август

След успешно стартиралите съботно-неделни атракционни влакове по теснолинейката през юли, композицията с ретро вагоните ще се движи в Пиринския край…

Илинденски събор в Руен

Традиционният Илинденски събор в село Руен бе открит от кмета на селото Здравко Куманов в присъствието на кмета на община…

Вижте как събират пари за вода на Върховръх

Вилна зона Върховръх - който не плати, остава без вода

- РЕКЛАМА -