Цалапица пак на протест

MyRodopi 1.5k 

Близките и приятелите на убития Димитър Малинов от Цалапица подновяват протестите си. В неделя следобед те се събират в центъра на селото с настояване за справедливост и спиране на беззаконието.

Организирането на протеста идва след вчерашното заседание на Окръжния съд в Пловдив, на който за първи път обвиненият за убийството на Митко Рангел Бизюрев даде показания.

Според тях до смъртта на Димитър се е стигнало след скарване и сбиване между двамата, като Рангел ударил 4 пъти по тялото Митко, а не по главата. Според адвоката на Бизюрев Димитър Колев случилото се е инцидент.

Думите му възмутиха майката на Димитър Атанаска Бакалова, която заяви, че и Бизюрев и близнаците Динкови  са виновни за смъртта на сина й.

- РЕКЛАМА -

Рангел Бизюрев беше върнат в България в сряда през нощта със самолет с полет от Мюнхен и беше отведен в ареста на Националната следствена служба. Сутринта беше конвоиран до пловдивския арест с бус на Съдебна охрана.

След пристигането му в Пловдив Окръжната прокуратура незабавно внесе искане за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Бизюрев.

Той ще трябва да даде подробни показания за убийството на Митко от Цалапица, а на 26 марта трябва да се яви като свидетел по делото срещу близнаците Борислав и Валентин Динкови, които са предадени на съд за укривателство.

Етикети:
Източник:БНР
Сподели
КОМЕНТИРАЙ

Последни

Косово – родопската перла

И нещо за добро утро, скрито в Родопите. Забравено от Бога, но възродено от хората - с. Косово. Само на…

Пиян от Куклен уби приятел по чашка в спор за шише

49-годишният Мариян Паскалев застава пред Окръжен съд Пловдив днес за убийство с особена жестокост на свой приятел по чашка и…

Мъж от Ягодово запали 8 фирмени коли

Мъж от Ягодово, запалил 8 автомобила, от които 7 фирмени, застава пред Окръжен съд Пловдив днес. Срещу подсъдимия Г. Ш.…

Търсят изход от кризата с кадри в туризма

В петък министър Евтим Милошев призова парламента да  гласува промяна в Закона за чужденците в Република България. Браншът даде светкавично…

10-те най-нездравословни мазни храни

През последните няколко десетилетия познанията ни за мазнините в храните се промениха. През 90-те години на миналия век смятахме, че…

- РЕКЛАМА -