Празник на бабека и виното в Цалапица

MyRodopi 1.4k 

За четвърта поредна година празникът на цалапишкия бабек и вино ще събере гости от цялата страната в Цалапица, които ще се докоснат до местните традиции и кухня. Организаторите на това вкусно и пивко събитие са кметството в село Цалапица и НЧ „Светлина-1900“.

Единственият по рода си фестивал се провежда под патронажа на кмета на община „Родопи” Павел Михайлов.

Официалното откриване е тази събота/ 30 март/ от 10 часа.

Програмата на празника включва музикално-танцови фолклорни изяви, конкурс за най – добър цалапишки бабек и вино, и изложение на местни производители.

- РЕКЛАМА -

В състезателната програма ще се включат 62 танцови и певчески състава от 56 населени места. На сцената в центъра на селото те ще демонстрират своя талант, а най-добрите ще бъдат отличени.

Над 30 са производителите на бабек и домашно вино, които са заявили участие в конкурса и ще премерят сили за големите награди.
Всеки производител трябва в деня на празника да занесе домашното си производство пред комисията от дегустатори. В нея ще участват кметът Павел Михайлов и председателят на ОбС „Родопи“ Владимир Маринов.

Част от празника е секторът с храни, приготвени на място, а всеки посетител ще може да дегустира от готовата продукция.
Най- хубавото е, че празникът е свързан с продукт, който не подлежи на имитация, защото се предлага автентичен цалапишки бабек, споделят организаторите.

Те обещават много бабек, вино и веселие.

Етикети:
Сподели
КОМЕНТИРАЙ

Последни

Пустите копейки станали московци

Пустите копейки на "Възраждане", БСП и ИТН внасяли вот на недоверие към служебния кабинет. Най-добре да го внесат в Конституционния…

4 г. не можеше, а за 4 ч. може! Водата в Брестовица!

4 години кметът на община "Родопи" Павел Михайлов не можеше да оправи с държавата проблема с мангановата вода в Брестовица,…

Над 1,8 млн. туристи от началото на зимния сезон

Отбелязваме ръст от 29% на туристи от Турция За периода 1 декември 2023 г. – 25 март 2024 г., регистрациите…

Кели Брук с перфектните форми на ХХI в.

Британският модел и актриса Кели Брук (44) се оказва с перфектните форми, според изследване на американски учени от университета в…

„Тайната вечеря на дяков Левски“ в Перущица

Театрално-музикален център Кърджали кани на представление по пиесата на Стефан Цанев "Тайната вечеря на дяков Левски" в читалището в Перущица.…

- РЕКЛАМА -