Празник на бабека и виното в Цалапица

MyRodopi 1.5k 

За четвърта поредна година празникът на цалапишкия бабек и вино ще събере гости от цялата страната в Цалапица, които ще се докоснат до местните традиции и кухня. Организаторите на това вкусно и пивко събитие са кметството в село Цалапица и НЧ „Светлина-1900“.

Единственият по рода си фестивал се провежда под патронажа на кмета на община „Родопи” Павел Михайлов.

Официалното откриване е тази събота/ 30 март/ от 10 часа.

Програмата на празника включва музикално-танцови фолклорни изяви, конкурс за най – добър цалапишки бабек и вино, и изложение на местни производители.

- РЕКЛАМА -

В състезателната програма ще се включат 62 танцови и певчески състава от 56 населени места. На сцената в центъра на селото те ще демонстрират своя талант, а най-добрите ще бъдат отличени.

Над 30 са производителите на бабек и домашно вино, които са заявили участие в конкурса и ще премерят сили за големите награди.
Всеки производител трябва в деня на празника да занесе домашното си производство пред комисията от дегустатори. В нея ще участват кметът Павел Михайлов и председателят на ОбС „Родопи“ Владимир Маринов.

Част от празника е секторът с храни, приготвени на място, а всеки посетител ще може да дегустира от готовата продукция.
Най- хубавото е, че празникът е свързан с продукт, който не подлежи на имитация, защото се предлага автентичен цалапишки бабек, споделят организаторите.

Те обещават много бабек, вино и веселие.

Етикети:
Сподели
КОМЕНТИРАЙ

Последни

Бодрум – лятна дестинация на безграничен лукс

Бодрум е един от най-посещаваните и луксозни курорти в Егейска Турция. Всяка година първокласните хотели в града приветстват над един…

Певицата Хелене Фишер е родена в Сибир

Хелене Фишер изглежда толкова красива и привлекателна с очарователния си стил и очи. Германската певица Фишер е родена на 5…

Касандра Питърсън отваря кутията…

… на Пандора с ролята си на хорор хостесата в Elvira, Mistress of the Dark – телевизионна серия, въртяща се от началото…

Карла Гуджино е с един бъбрек от дете

Карла Гуджино е родена на 29 август 1971 г. в Сарасота, Флоридa, и претърпява операция на бъбрек още четиригодишна. Премества…

Продава панорамен имот 2800м2 на метри от къщи в с. Извор

код 62231. Панорамен поземлен имот 2800м2, с лице 25м. на шосето за селото, в самото начало на селото, вдясно, с…

- РЕКЛАМА -