Искат 1.1 млн. кръвнина от убиеца от Цалапица

MyRodopi 1.2k 

Делото срещу Рангел Бизюрев /31/, подсъдим за жестокото убийство на 24.гошишния Димитър Малинов в Цалапица, стартира с разпоредително заседане в Окръжен съд Пловдив днес.

Процесът започва година след престъплението, тъй като вендага след убийството Бизюрев избяга с предварително закупен билет за самолет за Германия и бе издирван с Европейска заповед за арест. Впоследствие ни бе върнат от Дания.

Бизюрев вече даде показания, но в Районния съд в рамките на делото за укривателство срещу  близнаците Борислав и Валентин  Динкови.

Според държавното обвинение те са му помогнали да укрие тялото на жертвата и да избяга.

- РЕКЛАМА -

Иск от 1.1 млн. лева предявиха близките на убития Димитър Малинов към основния подсъдим Рангел Бизюрев.

Делото срещу него ще се гледа по общия ред с разпит на всички свидетели и вещи лица, разпореди днес съдът.

Според адвокатите на почерненото семейство е възможно Бизюрев да е имал съучастници и те ще бъдат разкрити при разпитите на свидетелите.

Държим всички свидетели да дадат непосредствени показания. Считаме, че има противоречия в много от моментите по това дело и те следва да бъдат изяснени пред съда, заяви адвокат Антоанета Николова.

Имаме съмнения, че господин Бизюрев  е подпомогнат в побоя, който е нанесъл на Димитър. Ще се опитаме чрез разпита на свидетели да установим обстоятелствата в тази посока. За нас господин Бизюрев има съучастници в това престъпление, допълни Димитър Марковски, който също защитава интересите на близките на жертвата.

Майката на жертвата заяви, че никой до момента не признава да е нанесъл смъртоносните за Митко удари в лицето му.

Бизюрев е признал единствено за четири в областта на торса.

Искаме доживотен затвор без право на замяна за всички участници в убийството! Близнаците също трябва да са тук и да бъдат съдени като съучастници!, категорична е почернената Атанаска Бакалова.

Етикети:
Сподели
КОМЕНТИРАЙ

Последни

„Родопи“ се побратими с Барчелона Поцо ди Гото

Заместник-кметът на община „Родопи“ Емилия Иванова подписа споразумение за сътрудничество с кмета на италианската община Барчелона Поцо ди Гото адв.…

Снежнобял елен в Белица

Рядко срещан снежнобял елен-лопатар беше заснет край Белица от инж. Цветомир Цолов. Снимки и видео на албиноса е направил фотографът,…

Ретро влак по теснолинейката и през август

След успешно стартиралите съботно-неделни атракционни влакове по теснолинейката през юли, композицията с ретро вагоните ще се движи в Пиринския край…

Илинденски събор в Руен

Традиционният Илинденски събор в село Руен бе открит от кмета на селото Здравко Куманов в присъствието на кмета на община…

Вижте как събират пари за вода на Върховръх

Вилна зона Върховръх - който не плати, остава без вода

- РЕКЛАМА -