Убиецът от Цалапица – окован на разпит

MyRodopi 1.5k 

Рангел Бизюрев, който е обвинен в убийството на 24-годишния Димитър Малинов от Цалапица, бе доведен в следствения арест на затвора в Пловдив малко след 9.30 ч. Малко по-късно той бе изведен оттам и откаран за разпит в Криминална полиция, която се намира в сградата на Четвърто РУ. Бизюрев влезе с наведена глава в районното и запази мълчание пред журналистите.

Снощи той пристигна на летище София с полет от Мюнхен и беше отведен в ареста на Националната следствена служба. Сутринта беше конвоиран до пловдивския арест с бус на Съдебна охрана.

След пристигането му в Пловдив се очаква Окръжната прокуратура незабавно да внесе искане за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Бизюрев. Той ще трябва да даде подробни показания за убийството на Митко от Цалапица. Ще му бъде връчена и призовка да се яви като свидетел на 26 март по делото срещу близнаците Борислав и Валентин Динкови, които са предадени на съд за укривателство.

Припомняме, че близките на Димитър Малинов организираха десетки протести през изминалите месеци заради съмнения в работата на прокуратурата и съда.

- РЕКЛАМА -

Снощи пък вътрешният министър в оставка Калин Стоянов написа в профила си във „Фейсбук“, че е разговарял по телефона с майката на убития Митко Атанаска Бакалова и я е информирал за всички действия, които МВР е предприело, за да бъде върнат Бизюрев в България. По думите му той е поел личен ангажимент към близките на убития Рангел да бъде върнат в Пловдив и да се изправи пред съда. Предстои днес да стане ясно кога ще се гледа мярката на Бизюрев в съда.

Етикети:
Източник:БНР
Сподели
КОМЕНТИРАЙ

Последни

Ромката Риана няма против мангана…

... в Брестовица. И на Барбадос водата същата.

Засаждане и грижи за мушкатото

Мушкатото е едно от най-популярните цъфтящи растения за лехите в градината и летния оазис на балкона у дома. И за…

Доброволче от Храбрино даде пример на чичовците

Благодаря на всички доброволци, включили се в почистването на речното корито около чешмичката в Храбрино. Поздравления за най-малкия и трудолюбив…

Манганът в Брестовица тече по националните телевизии

Сдружение "Живот за Брестовица" и кметство Брестовица призовават жителите на селото да излязат на площада тазисряда в 7 сутринта, когато…

Футболист на „Гигант“ извади рамо преди мача с Марково

Още проблеми се струпаха на главата на старши треньора на Гигант (Съединение) Манол Георгиев преди мача със Сокол (Марково) тази…