Храната на пода в Дома за болни хора в Калояново

Венцислав Христов 4.1k 

За брутално неспазване на хигиенните норми за съхранение на хранителни продукти и готова вече храна, алармираха служители на Дома за пълнолетни лица с деменция “Козма и Дамян” в Калояново.

Те изпратиха и снимков материал до Karlovo-online.Според тях нарушенията започват, след като през януари 01/2024 напуска предишния директор на дома Росица Гешева.Обявен е конкурс за нов директор, според нормативните изисквания, но новият кмет на община Калояново Младен Кичев стопира конкурса.Тогава “някой” бил убедил Кичев, че трябва да се направи назначение на директор отвътре (от персонала), се твърди в сигнала.От последващите действия станало ясно кой има полза от това, а отговорът на въпроса защо да е така, най- вероятно се крие за прикриване на определени действия или обстоятелства, твърдят в сигнала си служителите.При наличието на трима служители в дома, които имат необходимото образование и опит, кметът сметнал за най-подходяща касиерката, която със средно образование от гимназия “П. К. Яворов” в Пловдив. Така Иванка Танева е назначена на временно изпълняваща длъжността, тъй като няма необходимия ценз, за да се яви на конкурс за титулярно място.Според нашите източници, именно въпросната касиерка на дома до този момент е  убедила кмета, че ако той сложи друг човек, хората ще напуснат работа. Танева е дългогодишен касиер на социалното заведение.

Karlovo-online вече сигнализира прокуратурата, Българската агенция по безопасност на храните и Агенцията за социално подпомагане.

MyRodopi.com тръгва на проверка в социалните домове из Родопите веднага!

повече на линка

- РЕКЛАМА -
Етикети:
Източник:KARLOVO-ONLINE
Сподели
КОМЕНТИРАЙ

Последни

Случва се…

Интересно влиза ли в застраховката, застрахователно събитие с щета в резултат от  среща със слон?!?

Из записки от българската Промяна…

Кирил Петков: Значи отиваш при Корнелия и и казваш, че колите, пътищата са твои, тя там… Ние знаем. Асен Василев:…

Маратон на четенето за 24 май в община „Родопи“

С масови, цветни и пъстри шествия, концерти , инициатива под надслов „Вземи книга, остави книга“ и поднасяне на цветя община…

Само 2% от учителите дават свобода на избор

Едва 2% от българските учители уверено дават избори на учениците си в класната стая и възможност да управляват собственото си…

Джипът на НСО с К. Петков се е движил със 160 км/ч при катастрофата

"Загиналият шофьор при тежката катастрофа с кола на НСО на входа на Аксаково не е имал добра видимост заради пътни…

- РЕКЛАМА -