17 вторични труса след снощния 4.3 по Рихтер

MyRodopi 1.3k 

Няма данни за материални щети и пострадали след снощното земетресение, което бе регистрирано в района на Пловдив и Асеновград със степен 4.3 по Рихтер. Трусът бе усетен в 20,24 ч. вечерта.

Всички го усетихме земетресението, беше силно, леко страшно. Правя обход на селото и разговарям с жителите. Никой не споменава за щети или за пострадали“ – заяви кметът на пловдивското село Крумово Стоян Минчев.

По-възрастните хора са леко уплашени. А с по-младите вече сме посвикнали, че леко ни друса тук. Но положението е спокойно. Усетили са и втория, по-слаб трус. Но всички се чувстват добре“ – подчерта кметът.

Ние сме в постоянен контакт с Пожарна безопасност и защита на населението, както и с кметовете на населените места. Нямаме данни за щети или пострадали. Единствено е останала уплахата на хората“ – заяви областният управител Илия Зюмбилев.

- РЕКЛАМА -

17 вторични труса са регистрирани след основното земетресение в Пловдив от 4,3 по Рихтер, като най-силният вторичен трус е от 2,4.

Афтършоковете ще продължат и в следващите дни, обясни доц. Пламена Райкова – Цанкова, ръководител на департамент „Сеизмология“ към НИГГГ при БАН.

Голяма част от тях не са били усетени от хората, защото са били с магнитуд до 2 по Рихтер. Най-силният от тях е 2,4 по Рихтер.

Етикети:
Източник:БНР
Сподели
КОМЕНТИРАЙ

Последни

Снежнобял елен в Белица

Рядко срещан снежнобял елен-лопатар беше заснет край Белица от инж. Цветомир Цолов. Снимки и видео на албиноса е направил фотографът,…

Ретро влак по теснолинейката и през август

След успешно стартиралите съботно-неделни атракционни влакове по теснолинейката през юли, композицията с ретро вагоните ще се движи в Пиринския край…

Илинденски събор в Руен

Традиционният Илинденски събор в село Руен бе открит от кмета на селото Здравко Куманов в присъствието на кмета на община…

Вижте как събират пари за вода на Върховръх

Вилна зона Върховръх - който не плати, остава без вода

Почитаме Света Мария Магдалина

Днес Православната църква почита Света Мария Магдалина (Магдалена). Първа видяла възкръсналия Господ, и първа възвестила с радостните думи: "Христос воскресе!"…

- РЕКЛАМА -