Пловдивски полицаи във въздушен десант на Крумово

MyRodopi 2.4k 

Поредна инициатива за повишаване ефективността в обучението на униформения състав бе реализирана от ОДМВР-Пловдив на летище Крумово.

В изпълнение на съвместен план за тренировъчни действия, подписан от директора ст. комисар Георги Чергов и командира на 24-та Авиационна база Крумово бригаден генерал Димитър Иванов, вчера полицаи от сектор „Специални тактически действия“ се включиха в занятие заедно с военнослужещи от отдел “Търсене и спасяване” на военното формирование.

Служителите на реда станаха част от екипажа на вертолет Cougar  и извършиха въздушен десант по способите „рапел“ и „бързо въже“, ползвани за достигане и спасяване на пострадали хора в труднодостъпни места.

Наред с незабравимото преживяване, учебният полет даде на полицаите нова възможност да оттренират своите тактически умения в по-различна среда, както и да анализират поведението си в подобна извънредна ситуация. Те се включиха и в курс с теоретична и практическа насоченост, воден от обучители в авиобазата, сертифицирани по стандартите на НАТО за оказване на долекарска помощ.

- РЕКЛАМА -

Оценявайки съвместното обучение като изключително полезнен и ползотворин начин за обмяна на професионален опит, ръководството на пловдивската полиция изказа благодарност към командването на 24-та Авиационна база Крумово за предоставената възможност полицейски служители да участват в изпълнение на подобни тренировки.

Припомняме, че преди дни в аналогично обучение заедно с военнослужещи от друго пловдивско поделение се включиха униформени от  „Специализирани полицейски сили“ към няколко областни дирекции.

Етикети:
Сподели
КОМЕНТИРАЙ

Ромката Риана няма против мангана…

... в Брестовица. И на Барбадос водата същата.

Засаждане и грижи за мушкатото

Мушкатото е едно от най-популярните цъфтящи растения за лехите в градината и летния оазис на балкона у дома. И за…

Доброволче от Храбрино даде пример на чичовците

Благодаря на всички доброволци, включили се в почистването на речното корито около чешмичката в Храбрино. Поздравления за най-малкия и трудолюбив…

Манганът в Брестовица тече по националните телевизии

Сдружение "Живот за Брестовица" и кметство Брестовица призовават жителите на селото да излязат на площада тазисряда в 7 сутринта, когато…

Футболист на „Гигант“ извади рамо преди мача с Марково

Още проблеми се струпаха на главата на старши треньора на Гигант (Съединение) Манол Георгиев преди мача със Сокол (Марково) тази…