Марково и Браниполе с купата на кмета на „Родопи“

MyRodopi 1.3k 
Отборът на Браниполе при учениците грабна купата на община „Родопи“ във втория спортен празник, „Мукавейците“ от Марково са победители при младежите.
Над 100 участници мериха сили в състезания за ловкост, сила и бързина на стадиона в Марково.
Малки и големи от населените места в община „Родопи“ имаха възможност да се включат в спортната надпревара за бързина, точност и баланс. Десет ученически отбора, два младежки и шест в групата на семейната игра „Мама, татко и аз“ превърнаха деня в истински спортен празник.
Спортната фиеста се проведе под патронажа на кмета на община „Родопи“ Павел Михайлов.
До финала при ученическите отбори достигнаха отборите „Ракета“ от Браниполе, „Брестовица“-втори отбор, „Христо Ботев“-Крумово и „Акула“, Марково. Най-добрите, които грабнаха купата на община „Родопи“ бяха децата от Браниполе.
Във втората възрастова група, младежките отбори от 16 до 21-годишна възраст, победители са „Мукавейците“ от Марково. Те се оказаха по-бързи, по-ловки и по-сръчни, и победиха отборът на Храбрино- „Бързите“.
Наградите връчиха заместник-кметовете на община „Родопи“ Емилия Иванова и Рени Караилиева, и кметът на село Марково Десислава Терзиева.
„Днешният празник е доказателство, че децата и всички жители на община „Родопи“ обичат спорта. Благодаря ви за състезателния дух, за усмивките и емоциите, които придадохте на днешния празник“, поздрави кметът на Марково Десислава Терзиева.
Желаещи се включиха и в масовите състезания „Мама, татко и аз“.
Много усмивки и емоции предизвика импровизираната футболна среща между отборът на скритите таланти на община „Родопи“, в който се включиха кметовете на Брестовица, Златитрап, Белащица, Ягодово, Крумово, Марково и общинският съветник Ангел Рахов, и младите надежди от „Локомотив“-Пловдив.
Всички участници получиха атрактивни подаръци, а победителите си тръгнаха с купи, медали и предметни награди, осигурени от спомоществователите на състезанието- Декатлон България ЕООД и фирма „Родопи 95“.
С
портната надпревара за купата на община „Родопи“ се организира за втора година. Идеята е да празникът да стане традиция
Етикети:
Сподели
КОМЕНТИРАЙ

„Родопи“ се побратими с Барчелона Поцо ди Гото

Заместник-кметът на община „Родопи“ Емилия Иванова подписа споразумение за сътрудничество с кмета на италианската община Барчелона Поцо ди Гото адв.…

Снежнобял елен в Белица

Рядко срещан снежнобял елен-лопатар беше заснет край Белица от инж. Цветомир Цолов. Снимки и видео на албиноса е направил фотографът,…

Ретро влак по теснолинейката и през август

След успешно стартиралите съботно-неделни атракционни влакове по теснолинейката през юли, композицията с ретро вагоните ще се движи в Пиринския край…

Илинденски събор в Руен

Традиционният Илинденски събор в село Руен бе открит от кмета на селото Здравко Куманов в присъствието на кмета на община…

Вижте как събират пари за вода на Върховръх

Вилна зона Върховръх - който не плати, остава без вода