Спортен празник в Марково

MyRodopi 805 
Над 120 участници ще мерят сили в състезания за ловкост, сила и бързина Спортен празник за Купата на Община „Родопи“ ще събере на футболния стадион в с. Марково малки и големи жители на селата от Родопската яка.
Събитието е чакано с нетърпение във всички населени места и се провежда под патронажа на кмета на общината Павел Михайлов.
Надпреварата ще започне в 10:00 часа на 15 юни 2024 г. (събота).
Спортната фиеста ще се проведе в три възрастови групи – ученици от III до VII клас, втората възрастова група са младежките отбори от 16 до 21-годишна възраст. Трета възрастова група е от 21-годишна възраст, като горна граница няма, стига кандидат – състезателят да се чувства добре физически и да е в спортна форма.
Очаква се близо 120 състезатели да се включат в надпреварата.
Регламентът позволява регистрация на отбори и в деня на самото състезание. Игрите ще имат щафетен и забавно-развлекателен характер, като участниците ще се конкурират за ловкост, сила и бързина. В програмата са предвидени и семейни състезания „Мама, татко и аз, баба, дядо и внуче“. Съдийската бригада включва двамата млади треньори по лека атлетика Златка Райчева и Даниел Добрев.
За всички участници са предвидени атрактивни подаръци, а победителите ще си тръгнат с купи, медали и предметни награди, осигурени от спомоществователи на състезанието.
Развитието на масовия спорт е сред приоритетите на ръководството на община „Родопи“. На територията й в момента развиват дейност 14 спортни клуба по футбол, бокс, кикбокс и бойни изкуства, включително няколко детски школи по футбол. Активно се изграждат спортни площадки в населените места. В ход е обновяването на цялостната спортна инфраструктура по селата.
Етикети:
Сподели
КОМЕНТИРАЙ

Последни

Петдесетница е

Днес отбелязваме Петдесетница – Рожденият ден на Христовата църква или Ден на Света троица. Един от най-великите християнски празници, утвърдил…

Вампирката Аня Тейлър-Джой е тайно…

… омъжена близо две години за най-добрия си, по думите й, приятел – музиканта Малкълм Макрей. Това се случва на…

Джун Палмър е един от най-известните голи…

… модели в Англия през 60-те години на миналия век. Родена през 1940 в Лондон, започва кариерата си като топлес…

Линдзи Уагнър освен актриса е и писател

Линдзи Уагнер е американска актриса, носителка на награда Еми през 1977 г. за телевизионния сериал „Бионична жена“. Има и две номинации за Златен…

Кейт Буш първа ползва трио „Българка“…

… в края на 80-те години на миналия век и става първата западна музикантка, интегрирала българска народна музика в песните…

- РЕКЛАМА -