Първото бебе в община Родопи е в Първенец

MyRodopi 2.1k 
Кметът на община „Родопи“ Павел Михайлов  поздрави първото бебе за 2024 година в община „Родопи“. Калоян Ставрев проплака за първи път на 3 януари,  точно в 10:27 минути. Той е второ дете на щастливото семейство на Гълъб и Кристина Ставреви.

Посещението в дома на малкия Калоян от село Първенец съвпадна с големия християнски празник  Сретение Господне, денят на мъжката рожба и съхраняването на мъжката сила.

Кметът Павел Михайлов поздрави семейството и поднесе подаръци с пожелание за много здраве и семеен уют.

„Добре дошъл, Калоян! За Първенец и община „Родопи“ е чест и гордост, че 2024 година започва с твоето раждане! Бъди здрав, бъди силен, бъди смел и нека победите те съпътстват през целия ти живот!“, ориса го кметът Павел Михайлов и
ваучер на стойност 1000 лева, щедро предоставен от Максим и Нина Миткови, собственици на „Чиполино“. Семейството получи и поздравителен адрес.

Калоян и неговата майка Кристина са добре и заедно с бащата Гълъб вече споделят радостните грижи в обкръжението на своите близки.

С 23 повече бебета са се родили в община „Родопи“ през  2023 година спрямо предходната. От общо 274 новородени 142 са мъжките рожби, а с десет по-малко са новородените момиченца.

С най-много бебета, родени през миналата година може да се похвали село Брестовица – 32 новородени. Следват Първенец, Цалапица, Марково и Ягодово.

Етикети:
Сподели
КОМЕНТИРАЙ

Така се чества Деня на земята в Кричим

22 април - ДЕН НА ЗЕМЯТА 2024 в СУ "П. Р. Славейков", гр. Кричим ЗАЕДНО можем повече! Браво!

Павле Михайлов с трети клас от Браниполе

Кметът на община „Родопи“ Павел Михайлов посрещна учениците от трети клас на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в Браниполе.…

Асфалтираха „Индже войвода“ в Цалапица

Улица „Индже войвода“ в Цалапица е с нов асфалт и тротоарна настилка, хвали се кметът на "Родопи" Павле Михайлов. Според…

Две важни съобщения за Марково

Кметството на село Марково уведомява жителите, че във връзка с изграждането на Колектор I на канализацията кръстовището пред ресторант Двата ореха…

Те изчистиха коритото на река Девинска

В Девин се проведе ежегодната акция по почистването на градската част на река Девинска, организирана от Община Девин, Клуб по…