Съпрузи мамят десетки с близо 400 бона

MyRodopi 2.2k 

Двама съпрузи, измамили десетки из Родопите, Пловдив, София и Пазарджик, жалят присъди пред Апелативен съд Пловдив днес.

Общият размер на щетите е 377 756 лв. и 4 500 евро, като жената, представила се за адвокат с връзки включително с главния прокурор, е направила опит да измами още едно лице с 15 000 лева.

Съдия-докладчик е Велина Антонова.

С. С. е осъдена на 5 години лишаване от свобода и глоба от 50 000 лева, а съпругът й И. С. – на 3 години условно с изпитателен срок от 3 години и глоба от 50 000 лева.

- РЕКЛАМА -

Жената се представяла за работеща в адвокатска кантора с много връзки в съда, прокуратурата, полицията, общините, както и за длъжностно лице от системата на прокуратурата на Република България – “прокурорски помощник във ВКП“, „секретар на главния прокурор” и „заместник-районен прокурор на  Пловдив“.

Съпругът бил шофьор, но участвал и в срещите.

С. С. обещавала срещу определени суми да съдейства за намаляване на глоби,  за промяна на мерки за неотклонение на задържани лица, намаляване на обезщетения при катастрофи и др.

Измамите са извършени през периода от декември 2011 г. до юли 2017 г. в Девин, с. Триград, Доспат,  Смолян, с. Бяга, София и Пловдив, при условията на продължавано престъпление.

Деянията са извършени през непродължителни периоди от време, при една и съща обстановка и при еднородност на вината,  с цел да набави за себе си и за съпруга си облага.

Етикети:
Сподели
КОМЕНТИРАЙ

Последни

„Родопи“ се побратими с Барчелона Поцо ди Гото

Заместник-кметът на община „Родопи“ Емилия Иванова подписа споразумение за сътрудничество с кмета на италианската община Барчелона Поцо ди Гото адв.…

Снежнобял елен в Белица

Рядко срещан снежнобял елен-лопатар беше заснет край Белица от инж. Цветомир Цолов. Снимки и видео на албиноса е направил фотографът,…

Ретро влак по теснолинейката и през август

След успешно стартиралите съботно-неделни атракционни влакове по теснолинейката през юли, композицията с ретро вагоните ще се движи в Пиринския край…

Илинденски събор в Руен

Традиционният Илинденски събор в село Руен бе открит от кмета на селото Здравко Куманов в присъствието на кмета на община…

Вижте как събират пари за вода на Върховръх

Вилна зона Върховръх - който не плати, остава без вода

- РЕКЛАМА -