Удължават конкурса „Фермерството и младите“

MyRodopi 1.8k 
Поради завишения интерес за участие на ученици и студенти в Националния конкурс „Фермерството и младите хора“, Български фермерски съюз реши да удължи срока за изпращане на текстове, късометражни филми и визуални идентичности до 29 февруари (четвъртък) включително. „Още при самото обявяване на регламента не спирахме да получаваме обаждания и писма от желаещи да се включат. Радваме се, че темата за всички аспекти на фермерството събуди интереса на младите хора и то в ключови за страната ни и земеделския сектор моменти. Съобразяваме удължаването на срока с това, че част от учениците бяха в грипна , а след това и междусрочна ваканция, а студентите – в изпитна сесия, което попречи пълноценното им включване, както за индивидуално, така и за групово участие“, посочи председателят на Българския фермерски съюз Георги Стоянов.

Регламентът не се променя, като е задължително при изпращане да се посочат имената на участниците, образователна институция и телефон за контакт. Наградите ще бъдат раздадени през месец март, когато Български фермерски съюз ще отбележи две години от създаването си.

РЕГЛАМЕНТ

В навечерието на втората годишнина от създаването си, Български фермерски съюз организира Националния конкурс „Фермерството и младите хора“. Тази година той е насочен към ученици в гимназиален етап на обучение и студенти от цялата страна. Предвидени са парични и предметни награди. Всички участници ще получат сертификати за участие.

І. Право на участие

В конкурса могат да участват ученици в гимназиален етап на обучение (VIII – XII клас) и студенти от цялата страна, независимо от университета, в който се обучават (бакалавърски, магистърски и докторски програми). Конкурсните творби и произведения трябва да са изцяло авторски на тема по избор, свързана с профила на Български фермерски съюз (вж. мисията по-долу). Те са разделени в следните направления:

Индивидуално участие:

проза (разказ или есе) на тема „Фермерството и младите хора“ в обем от 3 до 5 страници;

Индивидуално или групово участие (от 3 до 5 души):

късометражен филм на тема „Фермерството и младите хора“ с продължителност до 10 минути;

Индивидуално или групово участие (от 3 до 5 души):

изготвяне на визуална идентичност за рекламни кампании на Български фермерски съюз;

ІІ. Етапи на провеждане

Участниците изпращат до 29 февруари 2024 г. (включително) конкурсните творби и произведения на e-mail: press@farmunion.bg, като в темата на писмото задължително отбелязват, че са за участие в Националния конкурс „Фермерството и младите хора“. Компетентно жури ще оцени и отличи най-добрите творби.

ІІІ. Класиране и награждаване

Победителите ще бъдат наградени през март 2024 година, по време събитието, по повод втората година от създаването на Български фермерски съюз в София.

Мисията на Български фермерски съюз е устойчиво земеделие посредством обединяване на целия аграрен сектор в Република България чрез медиация, ежедневен диалог и формиране на политики. Съюзът изпълнява своята мисия посредством провеждане на ежедневен диалог и осъществяване на съвместна дейност от една страна с представители на всички оператори в сектора, а от друга с българските, европейските и международни институции и организации в областта на земеделието. Целта е гарантиране на прозрачност, предвидимост, ефективност, координация, устойчивост и просперитет на целия земеделски сектор в бързо променящата вътрешна и международна среда.

Етикети:
Сподели
КОМЕНТИРАЙ

Последни

Пустите копейки станали московци

Пустите копейки на "Възраждане", БСП и ИТН внасяли вот на недоверие към служебния кабинет. Най-добре да го внесат в Конституционния…

4 г. не можеше, а за 4 ч. може! Водата в Брестовица!

4 години кметът на община "Родопи" Павел Михайлов не можеше да оправи с държавата проблема с мангановата вода в Брестовица,…

Над 1,8 млн. туристи от началото на зимния сезон

Отбелязваме ръст от 29% на туристи от Турция За периода 1 декември 2023 г. – 25 март 2024 г., регистрациите…

Кели Брук с перфектните форми на ХХI в.

Британският модел и актриса Кели Брук (44) се оказва с перфектните форми, според изследване на американски учени от университета в…

„Тайната вечеря на дяков Левски“ в Перущица

Театрално-музикален център Кърджали кани на представление по пиесата на Стефан Цанев "Тайната вечеря на дяков Левски" в читалището в Перущица.…

- РЕКЛАМА -