Община Родопи ремонтира залата по борба в Устина

MyRodopi 888 

Oбщина „Родопи“ спечели финансиране за санирането на залата по борба в село Устина, съобщи кметът Павел Михайлов.
Общата стойност на проекта е 648 561.65 лева, които ще бъдат осигурени по програма BG-RRP-4.020 „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на публичен сграден фонд за административно обслужване, култура и спорт“ към Инвестиция „Подкрепа за обновяване на сградния фонд“ на Националния план за възстановяване и устойчивост.
На база извършено енергийно обследване ще направим външна топлоизолация със смяна на дограмата и ремонт на покривната конструкция, обясни Павел Михайлов.
Мярката цели след ремонта сградата да постигне по-добра енергийна ефективност, което ще доведе до намаляване разходите за енергопотребление и съответно до спестяване на публичен ресурс.
Младите спортисти от клуба по борба в Устина през миналата година завоюваха десетки призови места и представиха достойно спортната школа и община „Родопи“.

За първи път през 2023 година беше организиран и турнир по свободна борба за деца в памет на Стоян Стоянов и Неждет Залев, който вече е част от спортния календар на община „Родопи“.
Настоящия проект е многократно обсъждан с настоящия кмет на селото Ренгинар Мустафова, а нашата задача е да създаваме условия повече деца да влизат в спортните зали, да възпитаваме и изграждаме не само успешни елитни състезатели, но и здраво и активно младо поколение.

Етикети:
Сподели
КОМЕНТИРАЙ

Последни

Ромката Риана няма против мангана…

... в Брестовица. И на Барбадос водата същата.

Засаждане и грижи за мушкатото

Мушкатото е едно от най-популярните цъфтящи растения за лехите в градината и летния оазис на балкона у дома. И за…

Доброволче от Храбрино даде пример на чичовците

Благодаря на всички доброволци, включили се в почистването на речното корито около чешмичката в Храбрино. Поздравления за най-малкия и трудолюбив…

Манганът в Брестовица тече по националните телевизии

Сдружение "Живот за Брестовица" и кметство Брестовица призовават жителите на селото да излязат на площада тазисряда в 7 сутринта, когато…

Футболист на „Гигант“ извади рамо преди мача с Марково

Още проблеми се струпаха на главата на старши треньора на Гигант (Съединение) Манол Георгиев преди мача със Сокол (Марково) тази…

- РЕКЛАМА -