Колко бързо Михайлов стана протестър!

MyRodopi 3.3k 
Публикуваме коментар на Васил Кендов по тежкия проблем с мангановата вода в Брестовица, който е нерешен вече 4 години – нито от кмета на община „Родопи“ Павел Михайлов, нито от държавата. Решим ли е и как – четете!
Интересно… Общината, която трябва да реши проблема, организира протест срещо правителството, което им отпусна рекорден бюджет тази година (както изтъква кмета г-н Михайлов).
Да видим докъде ще стигне това изнудване?
Верно е, че временния кабинет е назначен от Президента Радев, който пък бе издигнат от БСП (партията на управляващите в Община Родопи), но пък президентската партия нещо се бави и не е ясно дали ще я има.
Другата лининия, по която може да бъде решен този проблем, е през предходната президентска партия – Възход.
Така или иначе решението на проблема с водата на Брестовица няма да е финансово, защото както обясних вчера в статия, финансовите ресурси на Община Родопи са изчерпани за други села и „Проекти“, а администрацията няма капацитет да изработи нормален проект за финансиране на подмяна на водопреносната мрежа на с. Брестовица.
С две думи решението на проблема може да бъде само политическо и то докато е временното правителство. Но пък ще му трябва повод.
Аз поне не мога да се сетя за друго обяснение защо администрацията на Родопи ще протестира срещу себе си, че не си е свършила работата вече втори мандат.
Както казва в свой пост друг гражданин на Брестовица – „за другите села милиони може, но за водата на Брестовица пари няма с години“
Много интересна от политическа гледна точка е ситуацията наистина. Дано кметът се е договорил предварително с изпълнителната власт и сега да им дава повод с този протест, защото иначе Брестовица посмъртно няма да живне. Сещате се че никой не иска да бъде изнудван, още повече правителство.
Залогът е голям наистина. Очаква се изборите да бъдат спечелени от ГЕРБ и тогава за нас в Родопи има 2 варианта.
Ако ГЕРБ спечелят, стотинка повече няма да видим следващите години. Затова сега или никога, но с едно голямо НО! Ако кметът се е договорил по партийна линия – СУПЕР.
Втория вариант е кметът да не се е договорил предварително и да се опитват да блъфират с този протест. Нали уж всичко в България се води от медиите? Тогава директно минаваме от страната на булката за много дълъг период от време.
Колко дълъг ли? Ами докато Президентът не намери своя покровител и не сключи сделка с него за създаване на политическа партия, която да управлява. Тогава цялата администрация на Родопи в миг ще напусне БСП и ще се присъедини към новата партия.
Дотогава се надяваме всичко да е предваително уговорено и да не се окаже, че хорат на Брестовица отново са използвани за мюрета.
Едно е ясно – само с протести се решават нещата в нашата община.
Протести като предходния, които могат да злепоставят кмета Михайлов. Я вижте колко бързо стана протестър и той 🙂
Нищо, че протестира срещу себе си. Важото е, че ще има телевизии.
Етикети:
Сподели
КОМЕНТИРАЙ

Последни

Украинците свалиха още един Су-25

Ден преди това военнослужещи от 110-а бригада вече свалиха един вражески самолет Су-25*, а днес отново се отличиха с точен…

Домашни бонбони Рафаело

Възпроизвеждат точно вкуса на познатата марка. Нежни, деликатни... С малко продукти и набързо! Продукти: 400 мл кондензирано мляко 200 грама…

Случва се…

Интересно влиза ли в застраховката, застрахователно събитие с щета в резултат от  среща със слон?!?

Из записки от българската Промяна…

Кирил Петков: Значи отиваш при Корнелия и и казваш, че колите, пътищата са твои, тя там… Ние знаем. Асен Василев:…

Маратон на четенето за 24 май в община „Родопи“

С масови, цветни и пъстри шествия, концерти , инициатива под надслов „Вземи книга, остави книга“ и поднасяне на цветя община…

- РЕКЛАМА -