Ако пътувате днес – ето блокадите

MyRodopi 1.9k 

Две са обявените места в Благоевградска област за протести на зърнопроизводители и животновъди днес.

Едното е в района на полигона край Благоевград, където в 10 часа фермерите ще се опитат да блокират със земеделска техника кръговото кръстовище между АМ „Струма“ и Главен път Е-79.

Другата група протестиращи ще блокира международния път София-Кулата в района на град Кресна, там няма алтернативен маршрут.

Снощи земеделските производители от Гърция блокираха граничния пункт Промахон, българските фермери ще направят същото на ГКПП „Кулата“.

- РЕКЛАМА -

Земеделските производители от Ямболска област и днес ще спрат трафика с трактори на изходите към АМ „Тракия“.

Между 10 и 14 часа ще бъде спряно движението в района на селата Дражево и Кабиле.

Пътят между Ямбол и Сливен, в тези часове, също ще бъде блокиран.

Ще остане затворен и международният път от ГКПП пункт „Лесово“ към пътен възел „Петолъчката“. 

Камионите ще бъдат спирани на паркинга до село Веселиново.

В Пловдив зърнопроизводителите традиционно блокират кръстовището на изхода на с. Труд по Карловско шосе, което откъсва една от връзките към магистрала „Тракия“.

Без резултат приключи късно снощи срещата на премиера Николай Денков, земеделския министър Кирил Вътев и представители на асоциации от бранша.
Според Националната асоциация на зърнопроизводителите, времето на протестните действия ще се увеличава с всеки изминал ден, докато не бъдат приети исканията. Няма да има протести в събота и неделя.

Премиерът проведе две отделни срещи с браншовите организации, защото от Аграрната камара и зърнопроизводителите не пожелаха да са заедно с други организации, които, според тях, имали политически искания и не участвали в протестите.

От правителствената пресслужба съобщиха, че има споразумение за подпомагане със 150 милиона лева за секторите месо, мляко, плодове и зеленчуци, мед, маслодайна роза, тютюн и винени лозя.

Премиерът обаче е категоричен, че ще се подпомагат само зърнопроизводители, които са на загуба.

Правителството е готово да приеме опростена справка за разходи и приходи с цел да се ускори процеса и стопанствата да получат допълнителните помощи възможно най-скоро.

Сподели
КОМЕНТИРАЙ

Последни

Доли Партън мечтае за Рожен

Доли Партън (1946) – най-голямата певица в историята на кънтрито, със 7 Грами, 10 награди на Асоциацията на американското кънтри,…

Соколите от Марково клъвнаха Асеновец

Сокол (Марково) клъвна гостуващия тим на Асеновец 3:2 в голово зрелище. Мачът бе от 31-ия кръг на Югоизточна трета лига,…

Наградиха 4 от „Аякс“ в Куклен

Кметът на община Куклен връчи грамоти на ученици от СУ “Отец Паисий” за високи спортни постижения през март 2024г. Четирима…

ВиК в Куклен: Не поливайте с питейна вода

„ВОДОСНАБДЯВАНЕ И КАНАЛИЗАЦИЯ“ ЕООД – Пловдив, предупреждава жителите на община Куклен, че във връзка с настъпване на летния сезон, очертаващото…

Загубена дебитна карта с пин в Кричим

Гергана Тодорова съобщава, че е намерена загубена дебитна карта в аптека Марешки в Кричим. Картата е на името на Надка…

- РЕКЛАМА -