Ако сте били евакуирани от хотел на Родос

MyRodopi 1.2k 

Програмата „Седмица на Родос“, която представлява финансова подкрепа за безплатно настаняване на засегнатите от пожарите на острова туристи през юли миналата година, е един добър пример за това как може да бъде решен потребителски казус, възникнал при форсмажорни обстоятелства. Коментарът е на основателят на онлайн платформата „Ние, потребителите“ Габриела Руменова.

 

Понякога се стига до дела заради незаконосъобразни опити от страна на търговци за позоваване на непредвидени обстоятелства и на това основание освобождаване от задълженията им към техните клиенти. Сега имаме обратният пример – как с добра воля може да се намери решение, което едновременно да компенсира туристите и да намали разочарованието им неприятната ситуация, но и да подпомогне пострадалите хотели.

 

- РЕКЛАМА -

Подкрепата представлява предоставяне на електронни ваучери за безплатен едноседмичен престой на туристите, които през юли миналата година са били отседнали в евакуирани по време на горските пожари на остров Родос хотели. За получаването на ваучерите е необходимо регистриране в Регистъра на бенефициентите и подаване на заявление за участие в изпълнението на проверката. За улеснение на туристите е създадена платформа, чрез която да подадат своето заявление. След проверка от страна на Министерството на туризма в Гърция и потвърждаване на обстоятелството, че са били отседнали в евакуиран хотел на острова през изрично посочения период, всеки ще получи имейл с покана за регистрация.

 

След регистрацията в Регистъра на бенефициентите туристите ще получат уникална хипер връзка, за да подадат заявката си за участие в програмата. С нея те трябва да декларират определени обстоятелства, сред които са данни за тях и каква е била категоризацията на хотела, в който са имали резервация през миналото лято. Също така е необходимо да посочат в кой от двата предложени периода предпочитат да се възползват от 7-те последователни дни безплатен престой: до 31.05.2024 г. или между 1.10.2024 г. – 15.11.2024 г. Важно обаче е преди това да се свържат с хотела, за да потвърдят наличността на стая.

 

Когато туристът пристигне в хотела, е-ваучерът се валидира чрез приложението и данните за него се потвърждават от хотела. За успешното валидиране е необходимо въвеждане на еднократна парола, изпратена до имейла на туриста.

 

Преотстъпване на е-ваучера на друго лице не се допуска. При регистрация за участие в програмата и анулирате от страна на туриста, няма възможност за повторна резервация за безплатен престой по тази програма.

 

Следва да се има предвид и че бенефициенти на тази програма не могат да бъдат лица, отседнали в квартира под наем на Airbnb.

 

Платформата за участие в програмата се достъпва през тази връзка: https://vouchers.gov.gr/rodos-week, а допълнителна информация може да се получи на телефон +30 215 215 7822.

Етикети:
Сподели
КОМЕНТИРАЙ

Последни

Аманда Холдън е „Дупе на годината“

Актрисата и телевизионна водеща Аманда Холдън е носителка на британската награда „Дупе на годината“ за 2019, като изпревари водещите Холи…

Изабела Роселини – актрисата писател

Изабела Роселини /1952/ е дъщеря на голямата шведска актриса Ингрид Бергман и на италианския кинорежисьор Роберно Роселини. През 1976 г.…

Дакота Джонсън – детето-чудо на киното

Дакота Мауи Джонсън е родена на 4 октомври 1989 в Остин, Тексас, САЩ. Майка ѝ е Мелани Грифит – носителка…

Ветераните на Ботев и Локо в благотворителен мач

Организационен комитет, в състав: Павел Михайлов- кмет на Община „Родопи“, Десислава Терзиева- кмет на с. Марково и клубовете на ветераните…

Пилешки бутчета от Христо – последен, ТОП вариант!

Продукти: Пилешки бутчета - долни. Подправки: чубрица, лют червен пипер, черен пипер, кимион, майонеза, бира, соев сос, чесън /пресен или…

- РЕКЛАМА -