Девин с Пречиствателна станция до 2016-а

MyRodopi 1.1k 

До 2026-а Девин най-после би трябвало да има Пречиствателна станция, става ясно от интервю за БТА на кмета Здравко Иванов.

Девин ще е едно от 13-те населени места, където ще се изградят пречиствателни станции с целеви средства по Плана за възстановяване и устойчивост, посочи Иванов. Освен Пречиствателна станция за отпадни води (ПСОВ), ще бъдат изграден градски колектори и частично ще се подмени канализационната мрежа в града.

Планирано е бъдещата пречиствателна станция да се изгради в местността Яза в покрайнините на град Девин, на 200 метра от жилищни сгради. Тя ще бъде построена върху общински терен на площ от 6982 кв.м. Процедурата е започнала миналата година с уведомление от кмета до РИОСВ за предстоящо инвестиционно намерение.

Предстои „Български ВиК холдинг“ ЕАД да подпише договор с „Водоснабдяване и канализация“ – Смолян. „Надявам се, държавата и местното „ВиК“ дружество, което ще бъде възложител на проекта, да обявяват по-скоро обществената поръчка, която ще бъде на стойност над 30 млн. лева и да я възложат на изпълнител“, добави кметът.

- РЕКЛАМА -

Община Девин е включена за финансиране за изграждане на ПСОВ по Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ) като населено място, където няма изградена пречиствателна станция и не може да кандидатства по оперативните програми заради по-малкия брой население.

Съдействаме с всичко, което може да се направи, защото ние сме най-пряко заинтересовани това да се случи и да продължаваме да развиваме туризма в общината. Туристопотокът в общината всяка година се увеличава. Обратната ни вода е заустена в реката в централната част на Девин, където се намира градският парк, добави кметът Здравко Иванов.

Етикети:
Източник:БТА
Сподели
КОМЕНТИРАЙ

Последни

Пустите копейки станали московци

Пустите копейки на "Възраждане", БСП и ИТН внасяли вот на недоверие към служебния кабинет. Най-добре да го внесат в Конституционния…

4 г. не можеше, а за 4 ч. може! Водата в Брестовица!

4 години кметът на община "Родопи" Павел Михайлов не можеше да оправи с държавата проблема с мангановата вода в Брестовица,…

Над 1,8 млн. туристи от началото на зимния сезон

Отбелязваме ръст от 29% на туристи от Турция За периода 1 декември 2023 г. – 25 март 2024 г., регистрациите…

Кели Брук с перфектните форми на ХХI в.

Британският модел и актриса Кели Брук (44) се оказва с перфектните форми, според изследване на американски учени от университета в…

„Тайната вечеря на дяков Левски“ в Перущица

Театрално-музикален център Кърджали кани на представление по пиесата на Стефан Цанев "Тайната вечеря на дяков Левски" в читалището в Перущица.…

- РЕКЛАМА -