Девин стартира 3 проекта, 10 млн от МРРБ

MyRodopi 1.1k 

Община Девин започва работа по три инфраструктурни проекта, съобщи за БТА кметът Здравко Иванов. Той посочи, че вече е подписал споразумения с Министерството на регионалното развитие и благоустройството за над десет милиона лева за седем обекта.

„Имаме готовност да започнем работа по три от проектите, по които имаме избрани изпълнители – реконструкция на улици в Гьоврен и Девин. Другата седмица ще направим среща с изпълнителите“, посочи още кметът.

На финала са две от процедурите, по които предстои да се обяви класирането, а за два от проектите ще се обявяват процедури.

Средствата от държавата ще се използват за нови водопроводи в селата Беден, Михалково и Осиково, както и за ремонт на улици и реконструция на спортно съоръжение, рехабилитация на централна градска част в кв. „Настан“, Етап – 2 на ул.“Лиляна Димитрова“, от кръстовището и мостовото съоръжение в долния участък до новото преминаване през дерето до жилищния блок. Ще се извърши ремонт на една улица в село Гьоврен, както и реконструкция на част от улиците „Шина Андреева“, „Равня“, „Шипка“, „Слави Кацаров“ и прилежащата им инфраструктура в Девин.

- РЕКЛАМА -

Финансиран е и проект за ремонт и реконструкция на съществуваща спортна площадка, с изграждане на нова обслужваща сграда към нея в Девин.

„Благодарение на добрата проектна готовност на моя екип, ще бъдат решени редица наболели проблеми на територията на общината. Продължаваме с усилията за търсене на финансиране и подобряване начина на живот и на жителите в другите населени места в района на Девин“, каза още кметът Здравко Иванов.

Етикети:
Източник:БТА
Сподели
КОМЕНТИРАЙ

Последни

Аманда Холдън е „Дупе на годината“

Актрисата и телевизионна водеща Аманда Холдън е носителка на британската награда „Дупе на годината“ за 2019, като изпревари водещите Холи…

Изабела Роселини – актрисата писател

Изабела Роселини /1952/ е дъщеря на голямата шведска актриса Ингрид Бергман и на италианския кинорежисьор Роберно Роселини. През 1976 г.…

Дакота Джонсън – детето-чудо на киното

Дакота Мауи Джонсън е родена на 4 октомври 1989 в Остин, Тексас, САЩ. Майка ѝ е Мелани Грифит – носителка…

Ветераните на Ботев и Локо в благотворителен мач

Организационен комитет, в състав: Павел Михайлов- кмет на Община „Родопи“, Десислава Терзиева- кмет на с. Марково и клубовете на ветераните…

Пилешки бутчета от Христо – последен, ТОП вариант!

Продукти: Пилешки бутчета - долни. Подправки: чубрица, лют червен пипер, черен пипер, кимион, майонеза, бира, соев сос, чесън /пресен или…

- РЕКЛАМА -