Домашен арест за обвинен в убийство на съсед

MyRodopi 1.6k 

Окръжният съд в Смолян наложи „домашен арест“ на 72-годишния Кирил Пенчев от неделинското село Кочани. Мъжът бе обвинен първоначално в причиняване на средна телесна повреда, а впоследствие и на смъртта на 78-годишния Бойко Младенов от същото село.

Делото бе образувано по протест на Районната прокуратура в Смолян, която обжалва наложената миналата седмица мярка за неотклонение „парична гаранция“ от 500 лева.

Инцидентът стана на 1 март след спор за имот и прераснал в сбиване между двама възрастни мъже. Междувременно пострадалият, който бе приет в УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив, почина от нараняванията си.

Обвиненият в убийство Кирил Пенчев пристигна в съда от болницата – с катетър, и с два бастуна. Каза, че днес е изписан от болницата.

- РЕКЛАМА -

Той отрече да е причинил смъртта на своя съселянин. Твърди, че тракторът, в който е бил Младенов, се е блъснал във водоем и при падането мъжът ударил главата си.

Непряк свидетел станала съпругата на починалия. Тя чула разправията между двамата, но когато отишла при тях, видяла мъжа си на земята с окървавена глава, а Пенчев – с брадва в ръка.

„За да определи мярката за неотклонение „домашен арест“, съдът се съобрази и с тежкото здравословното състояние на обвиняемия“, коментира за БТА председателят на Окръжния съд Петър Маргаритов.

Източник:БТА
Сподели
КОМЕНТИРАЙ

Последни

Водач с отнета книжка зад волана в Перущица

С отнето свидетелство за правоуправление след наложено административно наказание в Перущица е заловен шофьор на автомобил. Той е в ареста…

Косово – родопската перла

И нещо за добро утро, скрито в Родопите. Забравено от Бога, но възродено от хората - с. Косово. Само на…

Пиян от Куклен уби приятел по чашка в спор за шише

49-годишният Мариян Паскалев застава пред Окръжен съд Пловдив днес за убийство с особена жестокост на свой приятел по чашка и…

Мъж от Ягодово запали 8 фирмени коли

Мъж от Ягодово, запалил 8 автомобила, от които 7 фирмени, застава пред Окръжен съд Пловдив днес. Срещу подсъдимия Г. Ш.…

Търсят изход от кризата с кадри в туризма

В петък министър Евтим Милошев призова парламента да  гласува промяна в Закона за чужденците в Република България. Браншът даде светкавично…

- РЕКЛАМА -