ДПС и „Възраждане“ в спор за шеф на РИК Смолян

MyRodopi 1.4k  1 Коментар

Парламентарно представените партии не се разбраха за председателското място на Районната избирателна комисия (РИК) в Смолян. След повече от час дебати по време на консултациите, свикани от областния управител Захари Сираков, се стигна до решение Централната избирателна комисия (ЦИК) да определи 13-членния състав на РИК – Смолян.

В рамките на консултациите постъпиха две предложения за председател на Районната избирателна комисия за 22-ри многомандатен район – Смолян. От „Възраждане“ предложиха Добрин Тодоров – магистър „Финансов контрол и външен одит“, а от ДПС –Таня Светлинова – магистър инженер по „Информационна сигурност“.

„Таня Светлинова е била вече в пет състава на РИК на различни позиции и има сериозен опит“, каза областния лидер на ДПС Румен Пехливанов. Колегата му от „Възраждане“ – народният представител Емил Янков, който е и лидер на партията в Пловдив, посочи, че Добрин Тодоров също е бил няколко пъти в РИК и Общинската избирателна комисия – има нужния опит, енергия и сили да се справи с тежката задача.

След прекъсване за около 10 минути за обмисляне на предложенията за председател, двете политически формации – ДПС и „Възраждане“, не се споразумяха и останаха зад своите номинации с мотив, че линията, която следват, е да имат председател на РИК.

- РЕКЛАМА -

Представителите на парламентарно представените партии се обединиха около предложението РИК да има четирима заместник- председатели. Не постъпи нито едно предложение за секретар на РИК.

В рамките на консултациите от коалицията ГЕРБ-СДС предложиха за заместник-председател юриста Венета Русева, а за членове – Малинка Кордова,  финанси, Веселин Грашев – икономика, Василка Гатешка – финанси.

Предложенията на коалицията „Продължаваме промяната – Демократична България“ са за заместник председател – юриста Анастасия Караманолева, и членове, също юристи – Маргарита Солакова и Димитър Марев.

От ДПС, наред с председателското място, предложиха за член Ренета Стефанова – магистър по „Право“. От „Възраждане“ предложиха за член Стефка Станкова. Коалиция „БСП за България“ – за заместник-председател Костадин Чаталбашев – юрист, и партия „Има такъв народ“ – за заместник-председател Соня Коджебашева.

Източник:БТА
Сподели
1 Коментар

Последни

Аманда Холдън е „Дупе на годината“

Актрисата и телевизионна водеща Аманда Холдън е носителка на британската награда „Дупе на годината“ за 2019, като изпревари водещите Холи…

Изабела Роселини – актрисата писател

Изабела Роселини /1952/ е дъщеря на голямата шведска актриса Ингрид Бергман и на италианския кинорежисьор Роберно Роселини. През 1976 г.…

Дакота Джонсън – детето-чудо на киното

Дакота Мауи Джонсън е родена на 4 октомври 1989 в Остин, Тексас, САЩ. Майка ѝ е Мелани Грифит – носителка…

Ветераните на Ботев и Локо в благотворителен мач

Организационен комитет, в състав: Павел Михайлов- кмет на Община „Родопи“, Десислава Терзиева- кмет на с. Марково и клубовете на ветераните…

Пилешки бутчета от Христо – последен, ТОП вариант!

Продукти: Пилешки бутчета - долни. Подправки: чубрица, лют червен пипер, черен пипер, кимион, майонеза, бира, соев сос, чесън /пресен или…

- РЕКЛАМА -