Един въпрос: с каква скорост се е движила колата на НСО?

„Часове след трагедията с участие на кортежа на Кирил Петков при Аксаково се трупат нови въпроси и разминавания с първоначалната версия на „Продължаваме промяната“.

Красимира и нейният съпруг Христо, който е бил професионален шофьор, са пътували към дома си в Аксаково, когато е станал този фатален инцидент, съобщиха медии.

Не е ясно дали това отговаря на истината, но това би се разминало с твърденията, че двойката е идвала от Аксаково и е отнела предимство на движещия се по главен път автомобил на НСО.

Въпреки твърденията, че в смазаната кола са били „пенсионери“, се оказа, че Красимира е на 58, а мъжът ѝ – дългогодишен международен шофьор с категория C.“

- РЕКЛАМА -

Източник: Демократ.бг

Нови три въпроса:

Професионалните шофьори имат развито чувство за скорост и разстояние. Това не означава, че в случая е можело да няма разсейване или просто не спиране на стоп*…

Но професионален шофьор с многогодишен опит и милиони километри зад гърба си да не забележи идваща кола?!?

Освен ако не е карала бясно и е изскочила от лекия завой.

С каква скорост се е движила колата на НСО?

И защо?

Има ли следи от спирачки на джипа на НСО и колко е спирачния път?

Чакаме комисия от НС да установи обективната истина!!!

  • Даваме и двата подхода /към и от Варна/ на НСО джипа към кръстовището, за да се види, че теоретично при съобразена скорост, дори и не спиране на стоп би трябвало катастрофата да е много по-лека или да се избегне. В НСО обучават специално шофьорите на умения, много по-добри от на обикновените шофьори.
Етикети:
Сподели
16 Коментара