Ephesus Experience е музей №1 в света

MyRodopi 254 

Турският музей Ephesus Experience спечели най-високото отличие на тазгодишните награди MONDODR. Те са сред най-престижните призове в областта на технологиите, дизайна и изложбите в света и тази година се състояха през юни в Лас Вегас. Музеят, разположен в древния град Ефес, който е обект на световното културно наследство на ЮНЕСКО в Турция, спечели първо място в категория „Най-добър музей“.

 

Наградите Mondo-Dr, организирани от списание MONDO-DR, което се издава вече повече от 30 години, са учредени през 2017 г., за да отличат най-добрите инсталационни проекти в световен мащаб. С течение на времето наградите започват да отбелязват също постиженията и най-добрите проекти в изложбения и хотелиерския сектор, като се фокусират върху дизайна на местата за провеждане на изложби, преживяванията на посетителите и техническите инсталации. Музеят Ephesus Experience беше удостоен с наградата, благодарение на високата оценка на независимо жури, което призна проекта като изключителен в световен мащаб.

 

- РЕКЛАМА -

Музеят Ephesus Experience – потапяща симфония в обект на ЮНЕСКО

Музеят Ephesus Experience, един от първите музеи в света, който съчетава музеологията на преживяванията с разказването на вековни истории, посреща посетители в древния град Ефес в красивия егейски регион на Измир. Като един от най-интригуващите дестинации на егейското крайбрежие на Турция и един от най-значимите градове в света, Ефес привлича хиляди местни и чуждестранни туристи всяка година. Освен, че е известен като един от най-големите пристанищни градове на своето време, през 2015 г. той е включен и в Списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Използвайки иновативни технологии, музеят Ephesus Experience дава възможност на посетителите лично да се запознаят с ежедневието, търговията, архитектурата и изкуството на града през тези златни векове.

 

Разработен от DEM Museums, музеят Ephesus Experience е проектиран от голям екип, включващ архитекти, куратори, дизайнери, художници, технологични експерти, историци и археолози от водещи компании и академични институции в Турция и по света. Музеят кани посетителите на едно незабравимо пътешествие, в което да изследват улиците на Ефес, да научат за ежедневния живот в миналото и да разкрият тайните на античния свят.

 

Ефес е съществувал още от неолита, но придобива известност по времето на Римската империя като столица на Мала Азия. Като втори по важност град в Римската империя той се разраства и процъфтява. Населението му е било предимно образовано и заможно, а сградите му са били богато украсени и са отбелязвали интересите и благосъстоянието на жителите му. Днес той е един от най-добре запазените древни градове в Средиземноморския регион и в него се намира храмът на Артемида – едно от Седемте чудеса на античния свят.

Сподели
КОМЕНТИРАЙ

Последни

Продава панорамни парцели 6-800м2 под Белащица

кодг 61645. Парцели УПИ от 600-800м2, в микрорайон за 20 жилищни имота между Белащица и Марково. Парцелите ще са за…

Вилните зони на Храбрино – на сухо

Във вилните зони на Храбрино ту има, ту няма вода, лошото е, че няма никаква яснота кога и за колко…

Волейболистките ни до 18 – еврошампион!

Националният отбор на България по волейбол за девойки до 18 години стана европейски шампион. Във финала на шампионата в Румъния…

4 общини събраха над 19 хил. лв. за мъж от Лъки

Над 19 хиляди лева събраха хора от четири родопски общини - Лъки, Чепеларе, Мадан и Златоград за лечението на Кадир…

Два дни младежки фест в Чепеларе

Заповядайте на "ТУКА Е ТАКА ФЕСТ" на 3 и 4 август в Градския парк на Чепеларе. Младежкият двудневен фест ви…

- РЕКЛАМА -