Какво има в новия план за област Смолян

MyRodopi 1.7k  2 Коментара

От 11 до 15 март ще се състоят обществени обсъждания на концепцията за интегрирани териториални инвестиции  „Развитие на област Смолян чрез инвестиции в устойчив туризъм, създаване на нови атракции и опазване на културно-историческото наследство на териториите на общините Смолян, Чепеларе, Баните и Златоград“, съобщиха от Областния информационен център в Смолян, цитирани от БТА.

Концепцията включва дейности и инвестиции за насърчаване развитието на устойчив туризъм на територията на четирите общини, обединявайки девет партньори от различни сфери.

В проектната разработка са интегрирани усилията на различни институции и партньори за създаване на многообразен туристически продукт, използвайки възможности за културно-исторически, балнеоложки, природен и еко туризъм.

Укрепване на свлачището в района на Смолянските езера, основен ремонт на пътя Рудозем-Смолян, създаване на екопътеки и нови туристически атракции са заложени в концепцията.

- РЕКЛАМА -

Намеренията за съчетаване на културно-исторически и балнеоложки туризъм се допълват с планове за изграждане на Център за балнеотуризъм в с. Ерма река, община Златоград и Презентационен център и реновиране на минералната баня в с. Баните.

Концепцията залага и на дейности за съхраняване на културно-историческото наследство – обновяване на Регионалния исторически музей в Смолян и създаване на дигитален център, обновяване на паметника на вр. Средногорец, реставриране на Згуровския конак в Широка лъка.

Първото обществено обсъждане относно концепцията ще се състои на 11 март от 11:00 часа в Община Смолян.

Етикети:
Източник:БТА
Сподели
2 Коментара

Последни

Доли Партън мечтае за Рожен

Доли Партън (1946) – най-голямата певица в историята на кънтрито, със 7 Грами, 10 награди на Асоциацията на американското кънтри,…

Соколите от Марково клъвнаха Асеновец

Сокол (Марково) клъвна гостуващия тим на Асеновец 3:2 в голово зрелище. Мачът бе от 31-ия кръг на Югоизточна трета лига,…

Наградиха 4 от „Аякс“ в Куклен

Кметът на община Куклен връчи грамоти на ученици от СУ “Отец Паисий” за високи спортни постижения през март 2024г. Четирима…

ВиК в Куклен: Не поливайте с питейна вода

„ВОДОСНАБДЯВАНЕ И КАНАЛИЗАЦИЯ“ ЕООД – Пловдив, предупреждава жителите на община Куклен, че във връзка с настъпване на летния сезон, очертаващото…

Загубена дебитна карта с пин в Кричим

Гергана Тодорова съобщава, че е намерена загубена дебитна карта в аптека Марешки в Кричим. Картата е на името на Надка…

- РЕКЛАМА -