Кой сте Вие, д-р Тагарев?

„Да, аз съм работил като съветник на МО на Украйна между 2005 и 2015 г., посещавайки регулярно Киев, работейки в различни международни формати“*, отговаря г-н Тагарев в НС на България.
Това е бурен политически период за Украйна, който започва с Оранжевата революция от 2004г. и завършва с Майдана от 2014г. След успешния бунт на украинския народ против фалшифицираните избори, проруският президент на Украйна Янукович бяга позорно в Русия. Последван е от голяма част от проруските си служители, както и доказани руски шпиони от администрация му.

С идването на новата прозападна и антируска власт, „съветите“ на г-н Тагарев за МО на Украйна стават ненужни, както става ясно от думите му. Сред десетината министри, който е „съветвал“ две петилетки, изпъкват особено двама при управлението на проруския президент Янукович. Това са: адм. Михайло Йезхел и капитан Павло Лебедев.

Адмиралът след Майдана живее и сега в Беларус, където е политически имигрант, а другият вече и руски гражданин съдейства на окупационните руски власти в Крим.

Все още украинските власти издирват и двамата свои бивши военни министри, консултирани от г-н Тагарев.

- РЕКЛАМА -

Четирима от другите министри, които г-н Тагарев е консултирал имат общ стаж /четиримата общо/ на поста под 250 дни.

С кого е работил г-н Тагарев се вижда от документите, но за кого е работил това засега не е ясно.

Всички мислехме за НАТО и ЕС, но закъсалата доставка на бронемашините ни води до студени, северни мисли, за „стопляне“ на които зимните ръкавици доставени през юли няма да помогнат.

* Отговор на депутата Р. Василев в НС. „Да, аз съм работил като съветник на МО на Украйна между 2005 и 2015 г., посещавайки регулярно Киев, работейки в различни международни формати“, отговори Тодор Тагарев. Той обясни, че е съветвал украинското военно ръководство как да се изгради цивилен капацитет и как да повиши военния си капацитет. „За тази си работа от украинска страна не съм получил нито една гривна“, заяви от трибуната Тагарев.

Етикети:
Сподели
5 Коментара

Последни

Голяма радост в Цалапица

В Цалапица отвори врати детска ясла. Лентата прерязаха кмета на селото Ивайло Данаилов и кмета на "Родопи" Павел Михайлов. Менчето…

Касата на Кабелната в Марково не работи

На 29.04.2024 (петък) касата на кабелната ТВ в Марково няма да работи .

Колектори I и III в Марково готови до ноември

Изграждането на главните колектори I и III на канализацията в Марково върви по график, констатира днес кметицата Десислава Терзиева в…

Куче акита нахапа мъж в Белащица

Куче от породата акита е нахапало човек в Белащица, алармира в мрежата Теодор Читаков. Според него кучето е домашно, но…

Екскурзовод благодари на община Лъки

Ивайло Мирчев, екскурзовод, благодари сърдечно за перфектното обслужване, което е получил в община Лъки. Ето поста му в социалната мрежа:…

- РЕКЛАМА -