Лесовъд на годината е Здравко Бакалов от Смолян

MyRodopi 1.5k 

На националното откриване на „Седмицата на гората” по традиция се връчиха наградите на най-изявените лесовъди и служители по контрола върху дейностите по опазването на горските територии за 2023 г.

Носител на най-високото отличие „Лесовъд на годината“ за 2023 е инж. Здравко Бакалов – директор на Южноцентрално държавно предприятие гр. Смолян с подгласници инж. Николай Вълчанов – директор на Държавно горско стопанство – Царево, инж. Антон Бамбалов – заместник-директор на Регионална дирекция по горите – Пловдив и инж.Иван Герин – зам.-директор на Държавно горско стопанство – Елешница.

Призът „За цялостен лесовъдски принос“ получи инж. Здравчо Тодоров, директор на Регионална дирекция по горите – Кюстендил. Носител на наградата „За значителен принос за популяризиране и повишаване имиджа на лесовъдската професия“ е инж. Николай Василев, началник на отдел „Стратегии и планиране в горското стопанство“ в дирекция „Търговски дружества и държавни предприятия“ в Министерство на земеделието и храните.

- РЕКЛАМА -

Наградите „Служител по контрола и опазването на горските територии за 2023 г.“ получиха Пламен Петков – главен специалист горски инспектор от РДГ-София, Чавдар Стоилов – главен специалист горски инспектор от РДГ-Кърджали, Салим Байрактар – главен специалист горски инспектор от РДГ-Стара Загора.

С плакет на ИАГ и грамота беше удостоен за дългогодишна и образцова служба в системата на горите и като дългогодишен преподавател в катедра „Дендрология“ в Лесотехнически университет посмъртно доц. д-р Величко Гагов.

Тази година плакети на ИАГ и грамоти бяха връчени на инж. Стефан Самаринов за „Най-добра лесовъдска практика 2024“, на фирма „Анакай Форест“ ЕООД за „Най-добър горски предприемач – 2024“. Наградени бяха инж. Стефан Аврамов за успешно организиране на управлението и стопанисването на горите на община Струмяни, инж. Илия Дамов от Общинска администрация Приморско за успешно прилагане на принципите на многофункционалност и ефективност при стопанисването на горите и техник-лесовъд Марин Комитов от Общинско предприятие Средец за успешно създадена организация за стопанисване и опазване на горите, както и за мащабни залесявания в увредени гори.

Етикети:
Сподели
КОМЕНТИРАЙ

Последни

Петдесетница е

Днес отбелязваме Петдесетница – Рожденият ден на Христовата църква или Ден на Света троица. Един от най-великите християнски празници, утвърдил…

Вампирката Аня Тейлър-Джой е тайно…

… омъжена близо две години за най-добрия си, по думите й, приятел – музиканта Малкълм Макрей. Това се случва на…

Джун Палмър е един от най-известните голи…

… модели в Англия през 60-те години на миналия век. Родена през 1940 в Лондон, започва кариерата си като топлес…

Линдзи Уагнър освен актриса е и писател

Линдзи Уагнер е американска актриса, носителка на награда Еми през 1977 г. за телевизионния сериал „Бионична жена“. Има и две номинации за Златен…

Кейт Буш първа ползва трио „Българка“…

… в края на 80-те години на миналия век и става първата западна музикантка, интегрирала българска народна музика в песните…

- РЕКЛАМА -